Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Maceracija


Maceracija Anglų k. - maceration; Prancūzų k. - macėration.   Tai vyno gamybos etapas, kurio metu vynuogių odelės ir sėklos mirkomos šviežiose vynuogių sultyse (visa masė vadinama misa). Šis procesas, priklausomai nuo to, kokio tipo vyną vyndarys gamina, trunka nuo 15 iki 21, o kartais ir daugiau dienų. Jo metu gėrimas įgauna spalvos sodrumą, kai kuriuos aromatus ir atitinkamą taninų kiekį; prasideda pirminė fermentacija. Gaminant baltuosius vynus, maceracijos vengiama, išspaudžiant misą ir pašalinant vynuogių odeles, sėklas bei kotelius.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Stanislovas, Vykintas, Daugailė, Leonas.

Pasveikink!

Anekdotas

Ant tvoros sėdi katė ir katinas. Katinas pasitrina ir murkteli:
- Brrrrrangioji, aš galėčiau už tave numirti!
Ji koketiškai nuleido blakstienas ir paklausė:
- O kiek kartų?

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą