Patiekalai.lt
Žodynas
Maceracija
Maceracija Anglų k. - maceration; Prancūzų k. - macėration. Tai vyno gamybos etapas, kurio metu vynuogių odelės ir sėklos mirkomos šviežiose vynuogių sultyse (visa masė vadinama misa). Šis procesas, priklausomai nuo to, kokio tipo vyną vyndarys gamina, trunka nuo 15 iki 21, o kartais ir daugiau dienų. Jo metu gėrimas įgauna spalvos sodrumą, kai kuriuos aromatus ir atitinkamą taninų kiekį; prasideda pirminė fermentacija. Gaminant baltuosius vynus, maceracijos vengiama, išspaudžiant misą ir pašalinant vynuogių odeles, sėklas bei kotelius.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Aliejus sutepimui - Tešla nelips prie maišymo įrankių, jeigu juos ištepsite aliejumi. ...
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ant tvoros sėdi katė ir katinas. Katinas pasitrina ir murkteli:
- Brrrrrangioji, aš galėčiau už tave numirti!
Ji koketiškai nuleido blakstienas ir paklausė:
- O kiek kartų?