Patiekalai.lt
Žodynas
Margarinas
Margarinas pirmą kartą buvo pagamintas 1869 metais Prancūzijoje. Tai kieti maistiniai riebalai, skoniu ir kitomis savybėmis panašūs į sviestą. Margarinas gaminamas iš hidroksilinto aliejaus (pvz., saulėgrąžų, sojų, medvilnės), į kurį pridedama gyvulinių riebalų, druskos, cukraus, aromatinių medžiagų, kartais sviesto (į grietininį margariną), vitaminų (β karotino, A, C, E), kavos arba kakavos miltelių (į šokoladinį margariną).
Margarino energinė vertė 3200 kJ/100g, tai atitinka 766 kcal /100g. Tačiau yra ir mažiau riebalų turinčio margarino.
Margarino energinė vertė 3200 kJ/100g, tai atitinka 766 kcal /100g. Tačiau yra ir mažiau riebalų turinčio margarino.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Mėsos atšildymas - Mėsą geriausiai atšildyti lėtai, nekišant į vandenį....
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Liaudies išmintis byloja: jei jūsų vyras namuose nieko neveikia, visur palieka neskalbtas kojines ir sėdi prie televizoriaus, gurkšnodamas alų, vadinasi - jūs ta vienintelė, su kuria jam tikrai gera gyventi.