Žodynas
Mocarelos sūris
Mocarelos (Mozzarella) sūris
Mozzarella vadinami kelių porūšių Itališki švieži sūriai, kurie gaminami naudojant sukimą ir pjaustymą: mozzarella di latte di bufala pagamintas iš nepasterizuoto buffalo pieno; mozzarella di bufala campana made tik iš Campania buffalo pieno; mozzarella fior di latte pagamintas iš šviežio pasterizuoto arba nepasterizuoto karvės pieno, o mozarella pagaminta iš mišinių, kartais parūkytų, ir tuomet patalpintų į specialias talpas.
Šviežia mozzarella paprastai patiekiama vienai dienai, nes dėl sūrio gaminimo technologijos sūris neišsilaiko šviežias ilgiau negu 12h ar 24h. Kelių tipų mozzarella taip pat naudojama daugeliui tipų picų (dažniausiai mažiau vandens turintys porūšiai) arba tiekiama su pomidoro griežinėliais ir baziliku (tinkamiausia šviežia di bufala).
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Spaudžiant citrinų sultis - Spaudžiant citrinos sultis, nereikia per smarkiai spausti baltosios žievės dalies, kad sultys neapkarstų. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Trys vyrai rodo sawo pasididziavimus vienai merginai..
pirmasis sako:
-pas mane kaip kumstis
-Ji pakraipo galwa na jo
-2rasis pas mane kaip agurkas
-wat jo atsako ji
-Treciasis sako pas mane kaip arbuzas
O ji: - kaip arbuzas nei jis panasus nei ka
o jis sako:
-Skonis brangiuji skonis