Žodynas
Morka
Morka (lot. Daucus, angl. Carrot, vok. Karotte) - salierinių (Apiaceae) augalų gentis, kuriai priklauso dvimečiai augalai su plunksniškai suskaldytais lapais ir elipsišku arba kiaušinišku vaisiumi.
Lietuvoje auga viena savaiminė rūšis - paprastoji morka (Daucus carota) ir plačiai auginama valgomoji morka (Daucus carota var. sativa), kuri nuo tipinės formos skiriasi stora, mėsinga, oranžinės ar gelsvos spalvos šaknimi.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Sūrio fondiu ir sausas vynas - Ruošiant sūrio fondiu:– fondiu visada naudokite sausą vyną. Jei vynas nėra pakankamai sausas, pagelbės keletas citrinos sulčių lašų; ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Panele, jei būčiau poetu, parašyčiau jums eilėraštį, jei būčiau dailininku, nutapyčiau jūsų portretą, bet, deja, esu tik baldų fabriko sargas, todėl siūlau jums lovą...