Žodynas
Morkų-sultys
Turtingiausias vitamino A šaltinis, kurį organizmas gerai pasisavina. Šiose sultyse taip pat gausu vitaminų B, C, D, E, PP, K. Morkų sultys gerina virškinimą.
Priklausomai nuo sveikatos būklės, per dieną galima išgerti 0,5-3 l sulčių. Jos itin naudingos nėščioms ir maitinančioms moterims.
Morkų sultys - natūralus tirpiklis sergant opaligėmis ar vėžiu. Jos padidina imunitetą infekcijoms, saugo nervinę sistemą ir neturi lygių kaip žvalumo bei gyvybinės energijos užtikrinimo šaltinis.
Virškinamojo trakto bei kepenų ligos dažnai būna sąlygotos elementų, esančių tinkamai paruoštose natūraliose morkų sultyse, trūkumo. Geriant sultis dideliais kiekiais, gali pasikeisti odos spalva.
Morkų sultimis galima gydyti sausą odą, dermatitus, kai kuriuos kitus odos susirgimus, netgi nevaisingumą. Jose gausu kalcio, magnio ir geležies, kurie palaiko organizme fosforo, sieros, chloro organinių junginių balansą.
Kaip pagalbinė priemonė, natūralios morkų sultys naudojamos ir gydant opaligę bei skrandžio vėžį. Tačiau jas vartojant iš raciono būtina pašalinti cukrų, krakmolą ir miltus. Kartais dideli morkų sulčių kiekiai gali sukelti netgi depresiją.
Jos tinka gerti mažakraujystės, rachito, nusilpusio regėjimo atvejais. Sultys stiprina visą organizmą, didina atsparumą infekcijai. Sergant vidurių užkietėjimu ir hemorojumi, rekomenduojama prieš valgį išgerti stiklinę sulčių, geriausiai ryte. Šviežiomis sultimis skalaujama burna sergant stomatitu. Arbatinis šaukštelis šviežiai išspaustų sulčių (gerti ryte ir vakare) gydo mažus vaikus nuo vidurių užkietėjimo. Morkų sultis sumaišytas su medumi rekomenduojama gerti persišaldžius, užkimus, esant inkstų akmenligei. Jos gydo pūliuojančias žaizdas, nudegimus. Sultys vartojamos sergant širdies - kraujagyslių ligomis, kaip profilaktinė priemonė prieš ir po infarkto. Jos skatina skydliaukės veiklą, varo šlapimą. Geriama po 1 valg. šaukštą 3-4 kartus per dieną keletą mėnesių. Nuo kosulio sultys geriamos su medumi.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Sūrio fondiu ir sausas vynas - Ruošiant sūrio fondiu:– fondiu visada naudokite sausą vyną. Jei vynas nėra pakankamai sausas, pagelbės keletas citrinos sulčių lašų; ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Vaikinas kavinėje pabando "kadrinti" blondinę:
- Panele, gal turite pridegti?
- Ir pridegti, ir išgerti, ir pernakvoti.