Žodynas
Naturalis
Maistinės kviečių sėlenos "Naturalis"
Sėlenos — kas tai?
Sėlenos — tai luobelės, liekančios sumalus grūdus. Maistinės sėlenos dėl savo poveikio dažnai vadinamos „žarnyno šluota“. Brinkdamos skrandyje jos sukelia sotumo jausmą, tai naudinga norintiems suliesėti. Žarnyne jos veikia kaip balastinė medžiaga, skatina greitesnį maisto judėjimą bei jo pasišalinimą.
Maistinės skaidulos, kurių gausu kviečių sėlenose (44.9 g / 100 g produkto), yra viena vertingiausių sudėtinių maisto produktų dalių.
Vartojimas: sėlenos išbrinkinamos kefyre, jogurte, daržovių ar vaisių sultyse, varškėje; beriamos į blynų, bandelių, duonos ir pyragų tešlas.
Kviečių sėlenose didelė koncentracija mineralinių medžiagų magnio, fosforo, geležies, folio rūgšties ir vitaminų B1, B2, B6, pantoteninės rūgšties (PP).
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rūgščios daržovės bulvienėje - Į bulvienę rūgščias daržoves dėkite baigiant virti, kitaip bulvės bus kietos ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Įdomu, kur papuola mazochistai po mirties: į Rojų ar į Pragarą?