Žodynas
Pipirai

Uogos renkamos neprinokusios ir džiovinamos saulėje, kol parausta.
Jos tinka troškiniams pagardinti, taip pat troškintai mėsai ir paskaninti čatniui (saldžiai rūgštus indiškas vaisių ir daržovių pagardas, patiekiamas su mėsa); kvapiaisiais pipirais paskaninami obuolių patiekalai, pieno pudingas, imbierinis meduolis ir pomidorų padažas.
Kartais kvapieji pipirai dar vadinami Jamaikos pipirais.
Nors pipirai auga ant vieno medžio, bet jų skonis panašus į cinamono, gvazdikėlių ir muskato mišinį. Galite nusipirkti jau sumaltu pipirus, bet jei norite geresnio skonio ilgesnį laiką, nusipirkite nemaltų pipirų ir sumalkite juos, kai to reikės.
Atitikmenys: 5 uogos = 1 šaukštelis maltų
Pakaitalai: lygios dalys malto cinamono, gvazdikėlių ir muskato ARBA lygios dalys malto cinamono ir gvazdikėlių ARBA lygios dalys malto cinamono, gvazdikėlių, muskato ir juodųjų pipirų
http://www.foodsubs.com/
knyga "Didžioji kulinarijos enciklopedija"
receptai.ten.lt
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Sviestas - Norint geriau išsukti sviestą, reikia naudoti šiek tiek suminkštintą, o ne visiškai ištirpintą. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Važiuoja traukiniu vienoje kupė gruzinas ir moteris su vaikeliu... Po kiek laiko moteris bando krūtimi pamaitinti vaikelį, bet tas nenori:
- Na valgyk mažute, imk, nes tam dėdei atiduosiu...
Taip vieną kartą, kitą kartą, o vaikas vis nevalgo:
- Na imk už papuko, nes tam dėdei atiduosiu....
Gruzinas po eilinio bandymo pamaitinti nesusilaiko:
- Nu miergyna, jūs apsispręskite pagaliau, nes aš jau trečią sustojimą praleidžiu...