Patiekalai.lt
Žodynas
Pipirai
Kvapieji pipirai (allspice; toute-epice; Jamaica pepper; myrtle pepper; pimiento; pimento; clove pepper; newspice)
Prieskonis, sutaisomas iš tropinio medžio (Pimenta officinalis), augančio Centrinėje Amerikoje ir ypač paplitusio Jamaikoje, uogų. Kvapiųjų pipirų kvapas ir skonis panašus į česnako, cinamono ir muskato mišinio.
Uogos renkamos neprinokusios ir džiovinamos saulėje, kol parausta.
Jos tinka troškiniams pagardinti, taip pat troškintai mėsai ir paskaninti čatniui (saldžiai rūgštus indiškas vaisių ir daržovių pagardas, patiekiamas su mėsa); kvapiaisiais pipirais paskaninami obuolių patiekalai, pieno pudingas, imbierinis meduolis ir pomidorų padažas.
Kartais kvapieji pipirai dar vadinami Jamaikos pipirais.
Nors pipirai auga ant vieno medžio, bet jų skonis panašus į cinamono, gvazdikėlių ir muskato mišinį. Galite nusipirkti jau sumaltu pipirus, bet jei norite geresnio skonio ilgesnį laiką, nusipirkite nemaltų pipirų ir sumalkite juos, kai to reikės.
Atitikmenys: 5 uogos = 1 šaukštelis maltų
Pakaitalai: lygios dalys malto cinamono, gvazdikėlių ir muskato ARBA lygios dalys malto cinamono ir gvazdikėlių ARBA lygios dalys malto cinamono, gvazdikėlių, muskato ir juodųjų pipirų
http://www.foodsubs.com/
knyga "Didžioji kulinarijos enciklopedija"
receptai.ten.lt
Prieskonis, sutaisomas iš tropinio medžio (Pimenta officinalis), augančio Centrinėje Amerikoje ir ypač paplitusio Jamaikoje, uogų. Kvapiųjų pipirų kvapas ir skonis panašus į česnako, cinamono ir muskato mišinio.
Uogos renkamos neprinokusios ir džiovinamos saulėje, kol parausta.
Jos tinka troškiniams pagardinti, taip pat troškintai mėsai ir paskaninti čatniui (saldžiai rūgštus indiškas vaisių ir daržovių pagardas, patiekiamas su mėsa); kvapiaisiais pipirais paskaninami obuolių patiekalai, pieno pudingas, imbierinis meduolis ir pomidorų padažas.
Kartais kvapieji pipirai dar vadinami Jamaikos pipirais.
Nors pipirai auga ant vieno medžio, bet jų skonis panašus į cinamono, gvazdikėlių ir muskato mišinį. Galite nusipirkti jau sumaltu pipirus, bet jei norite geresnio skonio ilgesnį laiką, nusipirkite nemaltų pipirų ir sumalkite juos, kai to reikės.
Atitikmenys: 5 uogos = 1 šaukštelis maltų
Pakaitalai: lygios dalys malto cinamono, gvazdikėlių ir muskato ARBA lygios dalys malto cinamono ir gvazdikėlių ARBA lygios dalys malto cinamono, gvazdikėlių, muskato ir juodųjų pipirų
http://www.foodsubs.com/
knyga "Didžioji kulinarijos enciklopedija"
receptai.ten.lt
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Aromatingesni vaisiai - Perpjautą ananasą ar melioną pabarstykite trupučiu druskos. Tada jie bus ne tokie rūgštūs, be to, aromatingesni....
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Gydytojas sako naujajam rusui:
- Prasti reikalai, reikės jūsų ranką dėti į gipsą.
- Dar ko! Dėk į marmurą, aš užmokėsiu!