Žodynas
Rambutanai
Puikaus pikantiško skonio rambutanai kilę iš Malaizijos. Paplitę ir mėgstami visoje Azijoje.
Jie yra ličių giminaičiai. Į ličius panašūs ir dydžiu. Rambutanų pavadinimas kilęs iš malajiečių žodžio, reiškiančio plaukus. Galbūt todėl rambutanai dar vadinami plaukuotais ličiais.
Rambutanų vaisiai yra raudoni su minkštais spygliais. Baltas, skaidrus minkštimas – su nevalgomu kauliuku. Vaisiai yra malonaus rūgštoko skonio.
Vartojimas
Prieš vartojant patartina atšaldyti. Valgomas rambutanų žaliasis minkštimas. Jie dedami į jogurtus, ledus, nekeptus vaisių tortus, cukruojami. Gardėsiu laikomi paspraginti rambutanų gabaliukai.
Šampanas su rambutanais
Po 2-4 prinokusius nuluptus rambutanus įmesti i šampano taures, pripilti gerai atvėsinto šampano ir pateikti į stalą. Vietoje šampano galima naudoti mineralinį vandenį, pagardintą trupučiu sulčių ir cukraus sirupo.
Rambutanų kompotas
Rūpestingai nulupus rambutanus sudėti į įkaitintą, šiek tiek atskiestą aviečių sirupą. Dar kartą trumpai užvirinti. Pateikti į stalą.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Vyšnių kauliukų traukimas - Iš vyšnių lengvai išimsite kauliukus, jei pries tai jas trumpam įdėsite į šaldymo kamerą. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Vieną kartą susitiko latvis ir žemaitis. Žemaitis klausia kaip latviškai medis. “Koks.” “Bet koks ąžuolas, pušis, bet koks…” “Koks.” Aš tau sakau, bet koks.” Susinervavęs latvis davė žodynėlį nueina žemaitis namo atsiverčia, o ten parašyta: lietuviškai medis, latviškai koks.