Žodynas
Raudė
Raudė (lot. Scardinius erythrophthalmus, angl. Rudd, vok. Rotfeder) - karpžuvių žuvis, priklausanti karpinių (Cyprinidae) šeimai.
Kūnas plokščias, aukštas. Nugara rudai žalsva, šonai gelsvos ar auksinės spalvos, blizgantys. Akys oranžinės su raudona dėme viršutinėje dalyje. Žvynai stambūs. Pelekai raudoni, tik nugarinis ties pamatu tamsiai pilkas.
Paplitusi ežeruose ir upėse. Labai dažna. Paprastai sugaunama 10-25 cm ilgio ir 50-200 g. svorio.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Ar švieži kiaušiniai ? - Jei abejojate ar kiaušiniai švieži, pamėginkite juos panardinti į sūdytą vandenį. Kuo kiaušiniai šviežesni, tuo sunkesni ir nugrimzta. Seni plūdūriuoja paviršiuje....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kelyje avarija. Liepsnoja sudaužytas automobilis, šalia raitosi sužeistas vairuotojas. Prieina pėstysis, užjaučiančiai lenkiasi prie vairuotojo:
- Atsiprašau, o jūs esate apdraudęs vairuotojo civilinę atsakomybę prieš keleivius?
- Ap.. Oi.. skauda… apdraudžiau..
- Tai galima aš atsigulsiu šalia jūsų?