Žodynas
Rokforo sūris
Rokforo pelėsinis sūris
Pirmas žinios apie Rokforo sūrį siekia 79 mūsų eros metus, kuomet Plinijus Vyresnysis užsiminė apie sūrio turtingą aromatą.
Rokforas pagamintas išimtinai tik iš Raudonosios Lakaunės avių pieno, šios avys ganosi milžiniškose Rouergue (Prancūzija) plynaukštėse, irbrandinti Rokforą tik vienam kaimui: Roquefort-sur-Soulzon. Šiais laikais, Rokforo sūriai vis dar natūraliai brandinami mažiausiai 4 mėnesius tuose pačiuose kaimelio urvuose. 2003 buvo septyni Rokforo gamintojai. Didžiausias yra "Roquefort Société". "Roquefort Papillon" taip pat gerai žinoma sūrių markė. Kiti penki gamintojai yra: "Carles", "Fromageries occitannes", "Gabriel Coullet", "Vernières" and "Le Vieux Berger".
Rokforo gaminimas: Rokforo kokybė priklauso nuo avies pieno, varškės perdirbimo, “penicillium roqueforti” grybo ir brandinimo natūraliuose urvuose. Pelėsinis grybas Penicillium roqueforti buvo rastas tuose pačiuose urvuose, kur brendo sūriai. Šiandien pelėsinis grybas dažniausiai gaunamas laboratorijose, kad būtų užtikrintas jo pastovumas ir konsistencija.
Skonis: sudėtingai nusakomo skonio, riebus ir švelnus. Rokforo sūris puikiai dera su riešutais ir figomis. Geriausi tinka saldūs vynai kaip Muskatas ir Portmutas.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Šviežios salotos per rudens darganą - Kad per rudens darganas Jūsų salotos įgautų pikantiškesnio ir netradicinio skonio, paskaninkite jas įdėdami šiek tiek obuolių ir kriaušių kubelių. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Šnekasi du studentai: -Klausyk, auginkim kiaulę kambary - mėsos bus, šašlykų, vėdarų... -Eik tu - mėšlas, smarvė, netvarka! -Nieko, ji pripras...