Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Šafranas


Šafranas - daugiametis vilkdalgių šeimos augalas. Prieskoniu ir maisto dažu vartojamos išdžiovintos, susipynusios, bet nesulipusios 2-3 cm ilgio gijų pavidalo šafrano žiedelių purkos. Spalva - tamsiai oranžinė arba raudona. Auga Azijoje. Malonų aromatą šafranui suteikia eteriniai aliejai, kurių būna nuo 0,5 iki 1%. Šafrano eterinių aliejų sudėtyje yra apie 20 komponentų, iš kurių vyrauja safranolis ir terpineolis. Dažančių savybių šafranui suteikia gliukozidas krocinas. Be to šafrane yra karotinoidų, vitamino B2, kuris taip pat yra geltonas pigmentas. Bendras dažančių medžiagų kiekis šafrane siekia 3,5%.
Šafranas vartojamas gaminant duonos, pyrago, miltinius konditerijos gaminius, taip pat kulinarijoje, gaminant mėsos, ryžių ir daržovių patiekalus.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Erazmas, Marcelinas, Ąžuolas, Auksė, Eugenijus.

Pasveikink!

Anekdotas

Kalbasi du vyrai susėdę ant sofos...:
- O kam dievas sukūrė blondines??? - klausia pirmasis.
- Nes šunys iš šaldytuvo negali atnešti alaus.. - atsako kitas.
- O kam tada sukūrė brunetes??? - paklausė.
- Nes blondinės irgi negali.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą