Žodynas
Salieras
Salieras (lot. Apium, vok. Sellerie) - salierinių (Apiaceae) šeimos augalų gentis, kurioje vienintelė Lietuvoje kultivuojama rūšis - valgomasis salieras (Apium graveolens). Augalas iki 100 cm aukščio, stipriai kvepintis, su mėsinga šaknimi. Stiebas stačias, storas, su ryškiomis briaunomis ir vagomis. Skėčiai iki 20 cm skersmens, su 6-12 trumpų stipinų. Žydi liepos - spalio mėn.
Salieras auginamas kaip daržovinis, prieskoninis ir vaistinis augalas. Maistui naudojami lapai, lapkočiai ir šaknys. Visos augalo dalys turtingos vitaminų
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Be cukraus iškepta duona - Net jei norite išsikepti duonos be cukraus, į ½ l tešlos reikia įpilti 2 valgomuosius šaukštus sirupo. Tešlai kylant, mielės „suvalgo” sirupą ir iškepusi duona būna be cukraus. Pabandykite ir pastebėsite daug skirtumų tarp duonos, iškep...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Jauna geografijos mokytoja ateina į paauglių klasę, kurioje vien berniukai ir pradeda mokyti: -Šiandien vaikai susipažinsime su gaubliu... Klasėje berniukai krykštauja, švilpauja... Mokytoja nubėga pasiskųsti direktoriui: -Jūs panele nemokate bendrauti su jaunimu,- sako direktorius.- Eime, aš jums parodysiu, kaip su jais elgtis ir bendrauti. Nueina į klasę. Direktorius sako: -Sveiki, subinės!!! -Labas, ponas direktoriau,- atsako mokiniai. -Šiandien mokysimės, kaip ant gaublio prezervatyvą uždėti. -O kas yra gaublys, ponas direktoriau? - klausia vienas berniukas. -Nuo to aš ir norėjau pradėti.