Žodynas
Salieras
Salieras (lot. Apium, vok. Sellerie) - salierinių (Apiaceae) šeimos augalų gentis, kurioje vienintelė Lietuvoje kultivuojama rūšis - valgomasis salieras (Apium graveolens). Augalas iki 100 cm aukščio, stipriai kvepintis, su mėsinga šaknimi. Stiebas stačias, storas, su ryškiomis briaunomis ir vagomis. Skėčiai iki 20 cm skersmens, su 6-12 trumpų stipinų. Žydi liepos - spalio mėn.
Salieras auginamas kaip daržovinis, prieskoninis ir vaistinis augalas. Maistui naudojami lapai, lapkočiai ir šaknys. Visos augalo dalys turtingos vitaminų
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip išrinkti tinkamą vyną ? - Visiems vynams dera universalus principas: kuo mažesniame plotelyje augintas vynuogių derlius, tuo savitesnis vyno charakteris. Paprastai tai reiškia ir aukštesnę vyno kokybę. Informaciją apie tai galite sužinoti skaitydami vyno etiketę ir žinod...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Tankai - tai peraugę traktoriai. O sraigtasparniai - tai mirusių tankų sielos