Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Svogūnas


Valgomasis svogūnas (lot. Allium cepa, angl. Onions, vok. Zwiebel, rus. - Лук) - česnakinių (Alliaceae) šeimos augalas. Prieskoninė daržovė. Lapai tuščiaviduriai, užauga iki 30-40 cm. Požeminiai augalo gumbai, taip pat vadinami svogūnais, - apvalūs arba pailgi, padengti kelių sluoksnių odele (lukštais). Anksčiau buvo priskiriamas lelijinių šeimai.

Vartojimas

Kulinarijoje svogūnas naudojamas virtas, keptas ir troškintas, ruošiant įvairius patiekalus, kaip prieskoninis ingredientas, rečiau – kaip viena pagrindinių patiekalo dalių.

Medicinoje svogūnas (kaip gydomojo mišinio dalis) gali būti naudojamas kai kuriems susirgimams, pavyzdžiui, bronchitui, gydyti. Svogūnų sultimis gydomos žaizdos, nudegimai, akių  miežiai, ausų uždegimai.

Svogūnai

Svogūnų laiškai

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Liudvika, Liuda, Valerijonas, Vaišvydė, Visvaldas, Justinas, Luiza.

Pasveikink!

Anekdotas

Mažas vėžliukas kabarojasi į medį. Sunkiai jam sekasi, bet šiaip taip užlipo iki pirmos šakos. Tada šoka žemyn ir bando skristi. Nukrenta ant žemės, apsidaužo visas. Bet ir vėl ryžtingai lipa į medį. Ir procedūra kartojasi iš pradžių.
Ant gretimo medžio šakos tupi du paukščiai stebi vėžliuko pastangas ir kalbasi:
-Žinai, gal pasakykime jam, kad jis įsūnytas.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą