Žodynas
Svogūnas
Valgomasis svogūnas (lot. Allium cepa, angl. Onions, vok. Zwiebel, rus. - Лук) - česnakinių (Alliaceae) šeimos augalas. Prieskoninė daržovė. Lapai tuščiaviduriai, užauga iki 30-40 cm. Požeminiai augalo gumbai, taip pat vadinami svogūnais, - apvalūs arba pailgi, padengti kelių sluoksnių odele (lukštais). Anksčiau buvo priskiriamas lelijinių šeimai.
Vartojimas
Kulinarijoje svogūnas naudojamas virtas, keptas ir troškintas, ruošiant įvairius patiekalus, kaip prieskoninis ingredientas, rečiau – kaip viena pagrindinių patiekalo dalių.
Medicinoje svogūnas (kaip gydomojo mišinio dalis) gali būti naudojamas kai kuriems susirgimams, pavyzdžiui, bronchitui, gydyti. Svogūnų sultimis gydomos žaizdos, nudegimai, akių miežiai, ausų uždegimai.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Prieskonių vartojimas su Kiauliena ir Jautiena - Tinka šie prieskoniai : Juodieji pipirai Baltieji pipirai Žalieji pipirai Rausvieji pipirai Uoginė paprika Kvapieji pipirai Aitriųjų paprikų prieskoniai Mėsos prieskoniai Šašlyko prieskoniai Guliašo prieskoniai Universalūs prieskoniai Pipirų m...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Svečiuose šeimininkė pakelia lėkstelę su pyragaičiais: -Vaišinkitės! -Ačiū, viena jau suvalgiau,-dėkoja svečias. Šeimininkė klastingai primerkia akį: -Na, sakykim ne vieną, o septynis, bet niekas čia neskaičiuoja!