Patiekalai.lt
Žodynas
Vanilė
Vanilė - po specialaus apdorojimo sudžiovinti nesunokę orchidėjinių šeimai priklausančio vijoklinio tropikų augalo vaisiai. Vanilės tėvynė - Meksika, bet ji auginama ir Amerikoje, Azijoje, Afrikoje. Europoje vanilė kaip prieskonis naudojama nuo 1510 m. Dabar vanilė labai paplitęs prieskonis. Pastaruoju metu vanilės plotai labai sumažėjo, kadangi išsiplėtė sintetinio vanilino gamyba.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Citrinos žievelė - Citrinios žievė yra įvairesnė už patį vaisių: joje yra geltonojo dažo karotino – provitamino A, eterinių aliejų, kartumynų, vitaminų C, B, PP ir šiek tiek kitų....
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kalbasi du anglai:
- Kur eini?
- Namo, - rankos mostu parodo kryptį.
- Vadinasi, jūros link?
- Kodėl gi jūros link?
- O čia visur jūros link.
Sumauta sala!