Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Vyšnia


Tai aukštas medis. Vaisiai – tamsūs, raudoni, sultingi kaulavaisiai ant ilgų kotelių. Vaistams naudojami prinokę vaisiai. Kaulavaisius galima valgyti šviežius, konservuotus. Juose gausu vitaminų C, PP, B, folinės rūgšties, kalio, vario, geležies, magnio. Vyšnių arbata labai gerai gaivina. Sultis patariama gerti atsikosėjimui palengvinti. Kauliuke esančių sėklų nagalima valgyti, nes juose yra labai toksiškos ciano rūgšties, neleidžiančios į audinius pernešti deguonies. Šviežių vyšnių lapų dedama į konservuojamas daržoves, vardama lapų arbata. O iš kaulavaisių gaminamį desertai, uogienės, įvairūs saldūs patiekalai.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Justinas, Jogaila, Galindė, Konradas, Juvencijus.

Pasveikink!

Anekdotas

Žydeliui sukako 16 metų - gaus pasą. Ta proga namie šventė: močia pietus šventinius ruošia, dėdė muzikini centrą nuliovą atbogino, tėvas nauja HD nupirko, visa giminė sugužėjus macus kepa ir žydelio iš pasų poskyrio grįžtančio laukia. Grįžta žydelis iš pasų poskyrio ir tėvas sako:
- Na, rodyk pasą.
Žydelis pasą paduoda, o jame toj vietoj kur grafa tautybė - įrašyta rusas.
Motina puolė stalą nurinkinėt, giminės pro duris, dėdule muzikini centrą atgal į dėžę dėlioti, tėvas raktelius nuo HD į kišenę įsidėjo, žodžiu - polnyj p.i.z.d.e.c.
Žydelis žiūrėjo žiūrėjo ir tarė:
- Nors aš tik pusė valandos kaip rusas, bet kaip aš jūsų visų žydų nekenčiu!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą