Patiekalai.lt
Žodynas
Želatina
Standi namoji priemonė, gaminama iš kolageno, gaunamo iš galvijų kaulų ir kremzlių. Galite pirkti purių jos granulių ar supakuotos plonomis siauromis plokštelėmis. Želatina yra bekvapė, tiesą sakant, beskonė ir baltos spalvos. Sumaišius ją su karštu vandeniu, gaunamas klampus, tąsus skystis, kuris atšalęs virsta drebučiais. Želatina pasitelkiama ruošiant saldžius ir aštrius patiekalus. Ji tinkama vartoti beveik su visais produktais, išskyrus keleto rūšių Šviežius vaisius, kuriuose yra fermento, stabdančio standėjimo procesą. Turime omenyje ananasą, kivius ir papajas (melionmedžio vaisius).
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Migodlų plėvelė - Migdolų plėvelę lengviau nuimsite, jeigu juos pirmiausiai nuplikysite karštu vandeniu, o perliesite - šaltu. ...
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Bičas nori užrašyt mašiną į servisą:
- Po pusės metų, gerai?
- Gerai, - ką dabar darysi, jei visur skambinai ir niekur nepriima.
- O jums kada geriau: iš ryto ar po pietų?
- Nu man vienodai.
- Tai gerai, rašau po pietų, nes iš ryto meistras pas dantistą užsirašęs.