Receptai
Jautiena su žalumynų įdaru
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
4 porcijoms reikės:4 gabaliukų jautienos (po 200g),
druskos, pipirų,
3 šaukštų garstyčių,
4 griežinėlių šoninės,
po 1 ryšelį petražolių ir builio,
2 kiaušinių,
100g riebios varškės,
2 svogūnų,
4 skiltelių česnako,
muškato riešuto,
3 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių,
3 šaukštų aliejaus,
100g morkų ir šakninio saliero, supjaustytų kubeliais,
po 500ml baltojo vyno ir mėsos sultinio,
2 šaukštelių krakmolo.
Veiksmai :
Jautieną padaužykite , pabarstykite druska /125/">druska ir pipirais . Patepkite garstyčiomis ir ant kiekvieno gabaliuko dėkite po 1 griežinėlį šoninės. Žalumynus susmulkinkite ir sumaišykite su kiaušiniu ir varške. Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite. Pusę kiekio įdėkite į varškės masę. Faršą pagardinkite druska /125/">druska , pipirais ir muškato riešutu, įdėkite tarkuotų džiūvėsėlių ir patepkite mase mėsą. Mėsos griežinėlius suvyniokite ir apriškite siūlu. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Keptuvėje be rankenų įkaitinkite aliejų, sudėkite suktinukus ir apkepinkite ant didelės ugnies. Sudėkite morkas, salierus, likusius svogūnus ir česnaką ir trumpai pakepinkite. Supilkite vyną ir sultinį ir sumaišykite. Suktinukus uždenkite ir troškinkite orkaitėje apie 30 min. Suktinukus išimkite iš padažo. Kad padažas sutirštėtų, įpilkite krakmolo, sumaišyto su šaukštu vandens, pagardinkite druska /125/">druska ir pipirais . Mėsą sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu. Papuoškite likusiais žalumynais, o galiausiai - mažais pomidoriukais.Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Vyno kokybės įvertinimas - Spalva. Vyno spalva, nesvarbu blyški ar intensyvi, nėra vyno kokybės rodiklis. Vyno kokybę parodo spalvos sodrumas – t.y. sugebėjimas išlaikyti tą pačią spalvą giliausioje taurės vietoje bei taurės pakraštyje. Aukščiausios kokybės vynuos...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Jonukas klausia Petriuko:
-Ką tu moki užsienio kalba?
-Galiu pakalbėti įvairiomis kalbomis.