Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Jautiena su žalumynų įdaru


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

4 porcijoms reikės:
4 gabaliukų jautienos (po 200g),
druskos, pipirų,
3 šaukštų garstyčių,
4 griežinėlių šoninės,
po 1 ryšelį petražolių ir builio,
2 kiaušinių,
100g riebios varškės,
2 svogūnų,
4 skiltelių česnako,
muškato riešuto,
3 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių,
3 šaukštų aliejaus,
100g morkų ir šakninio saliero, supjaustytų kubeliais,
po 500ml baltojo vyno ir mėsos sultinio,
2 šaukštelių krakmolo.

Veiksmai :

Jautieną padaužykite , pabarstykite druska /125/">druska ir pipirais . Patepkite garstyčiomis ir ant kiekvieno gabaliuko dėkite po 1 griežinėlį šoninės. Žalumynus susmulkinkite ir sumaišykite su kiaušiniu ir varške. Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite. Pusę kiekio įdėkite į varškės masę. Faršą pagardinkite druska /125/">druska , pipirais ir muškato riešutu, įdėkite tarkuotų džiūvėsėlių ir patepkite mase mėsą. Mėsos griežinėlius suvyniokite ir apriškite siūlu. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Keptuvėje be rankenų įkaitinkite aliejų, sudėkite suktinukus ir apkepinkite ant didelės ugnies. Sudėkite morkas, salierus, likusius svogūnus ir česnaką ir trumpai pakepinkite. Supilkite vyną ir sultinį ir sumaišykite. Suktinukus uždenkite ir troškinkite orkaitėje apie 30 min. Suktinukus išimkite iš padažo. Kad padažas sutirštėtų, įpilkite krakmolo, sumaišyto su šaukštu vandens, pagardinkite druska /125/">druska ir pipirais . Mėsą sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu. Papuoškite likusiais žalumynais, o galiausiai - mažais pomidoriukais.

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Morkus, Tolmantas, Žadmantė.

Pasveikink!

Anekdotas

Jonukas klausia Petriuko:
-Ką tu moki užsienio kalba?
-Galiu pakalbėti įvairiomis kalbomis.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą