Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Lazanija


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.),
300 g. Parmezano sūrio;

Bolonese padažui:
1 didesnis svogūnas,
1 didelė morka,
skiltelė česnako,
300 g. faršo (galima 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos),
15 g. džiovintų grybų arba 200 g. pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno,
0.5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų pastos,
75 g. sviesto,
prieskonių ir druskos;

Bechamel padažui:
50 g. sviesto,
50 g. miltų,
900 ml pieno,
malto muskato. 

Veiksmai :

Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į
stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir
sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su
daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska,
raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens
pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas.
Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai.
Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą
orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Tautvydas ( 2012-08-18 12:01:13 )
Pastovejus skanesne taipalaikykit orkaiteje kokias 2 val tik zekit kad nesudziutu
vydune ( 2012-01-22 13:41:42 )
keiskit recepta, jei nenorit sirgt :) bent jau nekepkit, o apvirkit ir nedekit padazo...patikekit tikrai nebus prasciau...zinoma ,jei sveikata rupi :)
Megeja ( 2011-12-28 23:47:52 )
Labai skaniai gaunas su paprastu minkstu suriu, o ant virsaus dedu President Chedar suri, mmmm pasaka... O vietoj balto vyno ipilu raudona, bei nededu grybu :)
kristina ( 2011-11-25 14:28:25 )
labai,labai skanu aciu uz receptuka 100 balu:-)
as ( 2011-10-25 11:16:36 )
as lakstu niekada neverdu,lazanija darau kiek kitaip,siaip,farsa kepinu su darzovem,jei matau,kad bus mazai tai ir cukinijos imaunu:) i forma pirmiausia dedu mesos sluoksni,neprikepa niekad;))) kai jau viska susluoksniuoju,tada pilu bechameli,kad viska apsemtu ir kad jo butu nemazai,lakstai iskepa super.o jei kam gaunas gumuliukai,gi paimkit blenderi ir prasukit pora kartu;)
Ivetuke ( 2011-10-21 17:41:15 )
Kiek zinau tai lakstu isvis virti nereikia,jie kuo puikiausiai sukepa ir taip. bent jau man.:)
Vilma ( 2011-09-28 14:16:58 )
Na,gal juos virei visus is karto:)viskas ten gerai gaunas,tik reikalauja,siek tiek ,kantrybes.. :)
Kristina ( 2011-09-27 19:24:38 )
Nežinau ar man čia vienai taip, bet lakštai neatsiplėšė vienas nuo kito-kur galėjau klaidą padaryti, suplyšo negražiai :( sudėt sudėjau-gal skonis nuo to nenukentės, bet gal kas pasidalins kaip virė tuos lakštus, kad jie nesuliptų?
lialia ( 2011-08-11 14:40:28 )
labai skani lazanija gavosi, visiems sveciams lb patiko. ir prase dar kada ja pagaminti
asta ( 2011-07-14 22:54:41 )
ką tik valgėm, skanu visai, šeimynai patiko:)
LAZANIJA ( 2011-03-23 10:29:59 )
Nu paragavau nelabai ir blogai bet gali buti ir skaniau
VVV ( 2011-03-11 22:43:11 )
neblogas receptas, tik man padazu reikia daugiau, nes mesos reikia apie puse kg ir surio reikia daugiau :), bei bechamel padaza darau kitaip (miltus gerai ismaisau su puse stiklines pieno ir tik tada supilu i puoda( miltu nekepu:))
verta gaminti:)
nerijus ( 2011-01-07 17:24:30 )
dariau pagal si recepta ir susiduriau su problema, kaip ta bechamel normaliai padaryt? miltai isejo grumstais visi...
Liutas ( 2010-11-13 21:05:08 )
tie maži lakštai prasti po 5.99, lankstosi ir šiaip skonis nekoks, o buvau radęs didelių, va ten tai geri, ir nesilanksto kepant, ir vienu puse skardos uždengti gali, bet retai pasitaiko :(
juste ( 2010-10-12 17:42:05 )
lakstai kiek zinau yra Norfoje, o Maximoje neieskojau. Dabartine kaina 5.99 Lt. :) be galo skanu.
Dianita ( 2010-09-10 00:32:34 )
Siandien gaminau vadovaudamasi pagal si receptuka, tik nenaudojau muskato ir vyno ir suri paprasta dejau... super skani ir grazi gavosi :)
referatai00@gmail.com ( 2010-08-14 09:30:30 )
Is pradziu vienas padazas, po to kitas ant to pacio laksto.
aiste ( 2010-07-03 12:09:37 )
nesupratau kaip tuos padažiukus reikia dėti ...ant vieno pirmo lakšto abu padažus , ar ant vieno lakšto vienokį ant kito kitokį ir taip sluoksniuoti ?
Osvaldas ( 2010-06-17 09:39:39 )
is kur gauti tu lazanijos lakstu?
Liaiiuuus ( 2010-03-29 21:06:33 )
katik pasigaminau, nepatiko kad labai riebiai gavosi, bet cia turbut del avienos-jautienos farso, na aviena juk labai riebi, bet seip laaabaaai skanu, o suri dejau paprasta ir nieko, gerai... ;)
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Filemonas, Sikstas, Rimkantas, Girmantė, Odeta.

Pasveikink!

Anekdotas

Protingą studentą sunku užmušti - iš pradžių jį reikia rasti.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą