Naujienos
Kebabų apgaulė
Nors neseniai kebabai buvo pavadinti vienu iš sveikiausių greitųjų užkandžių, mokslininkai nustatė, kad Juntinėje Karalystėje pardavinėjamuose kebabuose yra tiek riebalų, kiek jų tilptų į vieną su puse taurės vyno, rašo „Sky News".
Didinti straipsnio tekstą Mažinti straipsnio tekstą
Vertinant maistingumą ir greitajame maiste randamas medžiagas taip pat paaiškėjo, kad viename doneryje yra beveik visa suaugusio žmogaus druskos norma dienai.
Be salotų ir padažų vienas kebabas turėjo vidutiniškai 1000 kalorijų, o kai kuriuose buvo ir beveik dvigubai tiek.
Atrodo, kad mėgstantys užkandžiauti kebabais, ypač po vakarėlių klubuose, rizikuoja ir sveikata. Britiškuose kebabuose specialistai aptiko ir pavojingų sveikatai cholesterolio dozių. Trečdalyje kebabų buvo aptikta visai kitos rūšies mėsa nei skelbiama. Pavyzdžiui, šešiuose iš tirtų kebabų aptikta kiauliena, nors sudėtyje nebuvo apie ją skelbiama. O du iš kebabų buvo priskiriami „Halal" maistui - tam, kurį valgyti musulmonams leidžiama.
Pasak kebabus tyrusių specialistų, niekas nemanė, kad jie yra sveiki, tačiau nesitikėjo tokių rezultatų, kokius aptiko.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):paaiskejo koks genocidas vykdomas
salia alkoholio reklamos genocido
Kebabai ir labai nesveikas maistas nors as juos megstu
Rasyt ismok, geda net skaityti..
Ka ir bekalbeti apie toki maista jei jau valdyti kebabus tai geriau nevalgyti nieko. skrandis tiek mesos nienu metu nespeja apdoroto ir apsunkina virskinima, del nesuvirskinto maisto daugelis zmoniu linksta y nutukima kiti y kitas ligas. nereiskia jei dabar nieko nejauciat tai nereiskia kad tai neatsilieps po 10metu. Jei turit laiko ir noro vaiksciot pas daktaru prasom VALGYKIT tik paskui nesiguiskit su sveikata. aciu uz demesi.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Šviežiai iškepta kiekvieną dieną - Jūs galite paruošti didelį kiekį skystos ar paprastos pyragaičių tešlos, padėti ją į šaldytuvą bei kepti kiekvieną dieną. Jūsų kepiniai bus visą laiką švieži. Paruoškite, pavyzdžiui, trigubą kiekį karališkųjų pyragaičių tešlo...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Du arkliaganiai prie baro gurkšnojo alų. Staiga pro langą įšuoliavo žirgas ir užsisakė šimtą gramų konjako su agurku. Vienu mauku išsausino taurelę, užkando agurku ir tuo pačiu keliu – lubomis, siena– iššuoliavo pro priešingą langą.
Vienas arkliaganis tiesiog amo neteko:
– Visko gyvenime mačiau, o kad kas konjaką užsikąstų agurku, tai tikrai pirmąkart matau!