Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Naujienos


Maistas ir vynas subtilus duetas

2008-12-07 12:11:31

Receptai

Keli valgių ir vyno derinimo principai egzistuoja, tačiau eksperimentams lieka nemažai erdvės. Auksinė taisyklė - improvizuojant ieškoti pusiausvyros.


"Visi žino, kad žuvis bei vadinamoji balta mėsa derinama su baltu arba rožiniu vynu, o raudona, "sunki" mėsa - su raudonu vynu. Vis dėlto egzistuoja įvairių subtilybių, į kurias verta atsižvelgti. Jas apibendrinant galima sakyti, kad sodriu patiekalo skoniu reikėtų mėgautis gurkšnojant išraiškingą, brandintą vyną, o kažko neįmantraus derėtų ieškoti pasirinkus lengvus valgius, pavyzdžiui, itališkų ravioli", - aiškino "Itališkos vyninės" direktorė Valentina Radikienė.


Pašnekovė atkreipė dėmesį, kad riebią žuvį, ypatingai paruoštą veršieną galima labai vykusiai suderinti ir su raudonu vynu.


Žinovai savo pasirinkimą grindžia patirtimi ir išmanymu. Tiems, kurie savęs negalėtų pavadinti ekspertais gurmanų "teritorijoje", verta savęs paklausti bent vieno dalyko renkantis, ką užsisakyti: "Ko tikiuosi iš vyno derinio su maistu?".


Svarstant, kokių užkandžių patiekti, sprendimą gali padiktuoti butelio etiketė. Įvertinus vyno gamybai naudotas vynuoges, regioną, brandinimo laiką didelė tikimybė, kad bus pataikyta tiesiai į dešimtuką. Visgi pagrindinis principas yra toks pat, kaip ir derinant gėrimą su karštaisiais patiekalais - pusiausvyra. Gurkšnojant raudoną vyną labiau tiks sodraus skonio sūriai, pasirinkus baltą - lengvesni. Tą patį galima pasakyti ir apie įvairius užkandžius su alyvuogėmis ar vytinta mėsa. "Pastaroji, paruošta su melionais, puikiausiai dera su baltuoju vynu! Viskas priklauso nuo konkrečios situacijos", - tvirtino V.Radikienė.


Vyninės vadovė pastebėjo, kad ne visos variacijos tautiečiams yra priimtinos. Į medaus, graikinių riešutų ir raudono arba balto vyno derinius dauguma žmonių žiūri kreivokai, nors Italijoje tokie užkandžiai labai paplitę. "Medus patiekiamas išskobtoje traškioje bandelėje. Jos gabalėliai mirkomi į saldų įdarą, imama sūrio, vaisių, pakeliama taurė... Ir skanu, ir įdomus stalo ritualas", - šypsojosi V.Radikienė.


http://klaipeda.diena.lt/


 


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Rimbertas, Gedvydas, Dovilė, Zenonas, Ksavera, Anna.

Pasveikink!

Anekdotas

Po 25 bendro gyvenimo metų, žmona randa vyro stalčiuje tris kiaušiniu ir tris šimtus baksų, na
ir klausia vyro kodėl taip yra, tas ir sako kai būdavau tau neištikimas padėdavau į stalčių kiaušinį.
Oooo galvoja žmona per 25 metus trys kartai neblogai.
- O iš kur trys šimtai baksų??
- Kai stalčius prisipildydavo kiaušinius teko parduoti.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą