Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Naujienos


Matematikė apskaičiavo idealaus blyno formulę

2009-02-24 15:59:46

Receptai

Atėjus Užgavėnėms mokslininkė iš Vulverhamptono universiteto išvedė idealaus blyno kepimo formulę, rašo Didžiosios Britanijos dienraštis „The Daily Telegraph".


Matematikė Ruth Fairclough blynų kepimo sėkmės receptą suformulavo taip: 100 - [10L - 7F + C(k - C) + T(m - T)]/(S - E). Kuo rezultatas arčiau šimto, tuo geresnis yra blynas.


Pasak R.Fairclough, svarbiausia šioje formulėje yra keptuvės temperatūra, žymima simboliu T. Ideali keptuvės temperatūra pažymėta raide m. Kintamasis S žymi laiką, kiek skysta tešla laikoma prieš pradedant kepti, o E - laiką, kiek iškeptas blynas aušta prieš valgant.


L yra gumulėlių skaičius skystoje tešloje, C - blyno konsistencija, k - ideali konsistencija, o F - blyno vartymų skaičius.


Mokslininkė tvirtina, kad pilti tešlą į keptuvę reikia tuomet, kai aliejus joje ima garuoti - tai yra tinkamos temperatūros požymis. Gumulėlių turi būti kuo mažiau, o pati tešla turėtų būti skysta tiek, kad šaukštas joje nestovėtų.


Tešla turi pastovėti maždaug 20 minučių, kad smulkiausios miltų dalelės sugertų pieną. Tinkamiausia yra vidutinio dydžio keptuvė, nes didelėje sunku vartyti blyną. Tiekti blynus į stalą derėtų tiesiai iš keptuvės. Pasak R.Fairclough, juos geriausia valgyti su cukrumi ir citrina.


klaipeda.diena.lt


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Rimbertas, Gedvydas, Dovilė, Zenonas, Ksavera, Anna.

Pasveikink!

Anekdotas

Atneša knysliukas į parduotuvę balionėlį grąžint.
Pardavėja jo klausia:
- O tai kas netinka? Spalva?
- Tinka spalva.
- Šniurelio ilgis?
- Tinka ir šniurelio ilgis.
- O tai gal dydis balionėlio?
- Tinka ir dydis...
- Tai kas yra??? - nesupranta pardavėja.
- Nedžiugina...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą