Naujienos
Matematikė apskaičiavo idealaus blyno formulę

Atėjus Užgavėnėms mokslininkė iš Vulverhamptono universiteto išvedė idealaus blyno kepimo formulę, rašo Didžiosios Britanijos dienraštis „The Daily Telegraph".
Matematikė Ruth Fairclough blynų kepimo sėkmės receptą suformulavo taip: 100 - [10L - 7F + C(k - C) + T(m - T)]/(S - E). Kuo rezultatas arčiau šimto, tuo geresnis yra blynas.
Pasak R.Fairclough, svarbiausia šioje formulėje yra keptuvės temperatūra, žymima simboliu T. Ideali keptuvės temperatūra pažymėta raide m. Kintamasis S žymi laiką, kiek skysta tešla laikoma prieš pradedant kepti, o E - laiką, kiek iškeptas blynas aušta prieš valgant.
L yra gumulėlių skaičius skystoje tešloje, C - blyno konsistencija, k - ideali konsistencija, o F - blyno vartymų skaičius.
Mokslininkė tvirtina, kad pilti tešlą į keptuvę reikia tuomet, kai aliejus joje ima garuoti - tai yra tinkamos temperatūros požymis. Gumulėlių turi būti kuo mažiau, o pati tešla turėtų būti skysta tiek, kad šaukštas joje nestovėtų.
Tešla turi pastovėti maždaug 20 minučių, kad smulkiausios miltų dalelės sugertų pieną. Tinkamiausia yra vidutinio dydžio keptuvė, nes didelėje sunku vartyti blyną. Tiekti blynus į stalą derėtų tiesiai iš keptuvės. Pasak R.Fairclough, juos geriausia valgyti su cukrumi ir citrina.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Cukrus ir svogūnai - Kai kepu svogūnus, paprastai pabarstau ant jų šiek tiek cukraus. Jie būna geresnio skonio ir gražesnės spalvos. Folka Björkman, Oslo pagal http://www.dansukker.lt...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Vienas jų sako:
– Ech, tos moterys dabar… Prieš du mėnesius nupirkau savo dukrai smuiką, kad mokytųsi groti. Deja, nė velnio iš to neišėjo – į smuiką ji nė nežiūri…
– Tas pats ir su mano uošve: gimtadienio proga jai padovanojau lagaminą… – ?!
Čia priėjo Kindziulis ir tarė:
– O uošvė nė nemano išvažiuoti