Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Naujienos


Namie ruošti kibinai arba tiesiog pyragėliai su mėsa

2008-02-23 11:17:47

Receptai

Jūsų dėmesiui pristatome namie gamintus kibinus.

Jums prireiks :

500g margarino
500g grietinės
2 kiaušiniai
iš akies miltų [apie 300-400g, kad išeitų minkoma tešla]

Įdarui:
geriausiai žinoma tiktų aviena, tačiau neblogai išeina ir su naminiu faršu [iš akies ]
kmynai [pora arbatinių šaukštelių]
kiaušinis [aptempimui]
svogūnas [viena galvutė]
druska
pipirai
kiti prieskoniai
sultinys [arba sultinio kubelis]
vandens stiklinė sultiniui

Veiksmai :

Sudedame margariną, sudedame grietinę ir 2 kiaušiniu s. Viską sumaišome, įpilame miltų ir viską suminkome. Kol gaunasi minkoma tešla ir turėkite omenyje, kad tešlą reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau miltų.
Tešlą įdedame į maišelį ir grūdame į kamerą, kad sušaltų [3-4 val.] Prieš tešlai baigiant sušalti paruošiame įdarą. Mėsos faršą pasūdome, pagardiname prieskoniais [tinka pagal skonį], sudedame pjaustytą svogūną, įpilame puodelį sultinio [galima iš kubelių].
Paskui iš tešlos pasidarome rutuliukus, iš rutuliukų iškočiojame blynelius į kuriuos dedame įdarą. Stipriai užspaudžiame kraštus. Prieš pašaunant, pyragėlius aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome kmynais [jei mėgstate]. Kepimo skardą patepame riebalais, dedame pyragėlius-"kibinus. Kepame 200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes arba kol pagels. 

Nuotraukos :

ruosiami_kibinai_small_352

kepa_kibinai_small_352 iskepe_kibinai_small_352


Šaltinis:
http://www.patiekalai.lt/receptai-namie-ruosti-kibinai-arba-tiesiog-pyrageliai-su-mesa/172/ 


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Tomas ( 2008-02-24 15:47:53 )
Į skrituliuką idėjus mėsą, kraštą užspausti, kad pasidarytų pusmėnulis, lankstyti pradedame nuo vieno krašto nykščiu ir smiliumi suspaudziame teslos gabaliuka, ir ta suspausta vieta sukamuoju judesiu prispaudziame mesos link. ir taip visa pyrageli iki galo
Tomas ( 2008-02-24 15:45:35 )
Oi cia didelis mokslas :) gal is kokio 5 -6 karto isejo,

reikia tik praktikos. :)
svajokle ( 2008-02-24 15:41:08 )
labai grazu ir tikiu,kad labai skanu,bet kaip uzlankstyti taip graziai pyrageliu krastus? :(
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Viktorija, Mina, Vilbutas, Veliuona.

Pasveikink!

Anekdotas

Eina du vaikinai gatve. Staiga vienas sako:
- Į tualetą užsinorėjau!
- Iki namų ištempsi?
- Ką tu, maniškis nėra toks ilgas!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą