Naujienos
Namie ruošti kibinai arba tiesiog pyragėliai su mėsa
Jūsų dėmesiui pristatome namie gamintus kibinus.
Jums prireiks :
500g margarino
500g grietinės
2 kiaušiniai
iš akies miltų [apie 300-400g, kad išeitų minkoma tešla]
Įdarui:
geriausiai žinoma tiktų aviena, tačiau neblogai išeina ir su naminiu faršu [iš akies ]
kmynai [pora arbatinių šaukštelių]
kiaušinis [aptempimui]
svogūnas [viena galvutė]
druska
pipirai
kiti prieskoniai
sultinys [arba sultinio kubelis]
vandens stiklinė sultiniui
Veiksmai :
Sudedame margariną, sudedame grietinę ir 2 kiaušiniu s. Viską sumaišome, įpilame miltų ir viską suminkome. Kol gaunasi minkoma tešla ir turėkite omenyje, kad tešlą reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau miltų.Tešlą įdedame į maišelį ir grūdame į kamerą, kad sušaltų [3-4 val.] Prieš tešlai baigiant sušalti paruošiame įdarą. Mėsos faršą pasūdome, pagardiname prieskoniais [tinka pagal skonį], sudedame pjaustytą svogūną, įpilame puodelį sultinio [galima iš kubelių].
Paskui iš tešlos pasidarome rutuliukus, iš rutuliukų iškočiojame blynelius į kuriuos dedame įdarą. Stipriai užspaudžiame kraštus. Prieš pašaunant, pyragėlius aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome kmynais [jei mėgstate]. Kepimo skardą patepame riebalais, dedame pyragėlius-"kibinus. Kepame 200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes arba kol pagels.
Nuotraukos :
Šaltinis:
http://www.patiekalai.lt/receptai-namie-ruosti-kibinai-arba-tiesiog-pyrageliai-su-mesa/172/
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Į skrituliuką idėjus mėsą, kraštą užspausti, kad pasidarytų pusmėnulis, lankstyti pradedame nuo vieno krašto nykščiu ir smiliumi suspaudziame teslos gabaliuka, ir ta suspausta vieta sukamuoju judesiu prispaudziame mesos link. ir taip visa pyrageli iki galo
Oi cia didelis mokslas :) gal is kokio 5 -6 karto isejo,
reikia tik praktikos. :)
labai grazu ir tikiu,kad labai skanu,bet kaip uzlankstyti taip graziai pyrageliu krastus? :(
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kruvini spragėsiai - Pakepkite spragėsių. Ištirpinkite sviestą ir karameliniais dažais nudažykite jį raudona spalva. Prieš patiekdami spragėsius, užpilkite ant jų sviesto. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Eina du vaikinai gatve. Staiga vienas sako:
- Į tualetą užsinorėjau!
- Iki namų ištempsi?
- Ką tu, maniškis nėra toks ilgas!