Receptai
Namie ruošti kibinai arba tiesiog pyragėliai su mėsa
Sudėtingumo lygis:

Jums prireiks :
500g margarino
500g grietinės
2 kiaušiniai
iš akies miltų [apie 300-400g, kad išeitų minkoma tešla]
Įdarui:
geriausiai žinoma tiktų aviena, tačiau neblogai išeina ir su naminiu faršu [iš akies ]
kmynai [pora arbatinių šaukštelių]
kiaušinis [aptempimui]
svogūnas [viena galvutė]
druska
pipirai
kiti prieskoniai
sultinys [arba sultinio kubelis]
vandens stiklinė sultiniui
Veiksmai :
Sudedame margarinas /400/">margariną, sudedame grietinę ir 2 kiaušiniu s. Viską sumaišome, įpilame miltų ir viską suminkome. Kol gaunasi minkoma tešla ir turėkite omenyje, kad tešlą reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau miltų.Tešlą įdedame į maišelį ir grūdame į kamerą, kad sušaltų [3-4 val.] Prieš tešlai baigiant sušalti paruošiame įdarą. Mėsos faršą pasūdome, pagardiname prieskoniais [tinka pagal skonį], sudedame pjaustytą svogūną, įpilame puodelį sultinio [galima iš kubelių].
Paskui iš tešlos pasidarome rutuliukus, iš rutuliukų iškočiojame blynelius į kuriuos dedame įdarą. Stipriai užspaudžiame kraštus. Prieš pašaunant, pyragėlius aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome kmynais [jei mėgstate]. Kepimo skardą patepame riebalais, dedame pyragėlius-"kibinus. Kepame 200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes arba kol pagels.
Tinka vartoti su :
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Riebalų per daug.Aš kepu-0,5ltr.grietinės,700gr miltų,2kiaušiniaiir dar vienas aptepimui.Grietinę(naminę)pašildau mikrobangėje,o visa kitą kaip ir rašoma,tik nededu tešlos į šaldiklį.
Pagal toki recepta gaminti gali tik nemoksos.Ar jus bent isivaizduojate kiek reikia miltu, kad sugertu toki kieki riebalu, t.y. grietine ir margarina. Recepto autore turetu bent jau parasyti kokios konsistencijos turi gautis tesla, kad galima butu kepti kibinus. Cia tikrai reikia bent jau 1,5 kg miltu jei tik ne daugiau. Tokiu receptu prisigaudzius galima tik produktus sugadinti ir daugiau nieko!
Labai skanu.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Gėrimų patiekimas taurėse - Patiekiant nealkoholinius gėrimus mažuose buteliuose, dedama arba gaiviųjų gėrimų taurė su kojele, arba 1/8 l stiklinė (fužeras). Nešant ant padėklo įvairius gėrimus, sunkūs buteliai statomi arčiau kūno. Taurės statomos dešinėje serviru...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kartą atėjo žmogus į pirtį, nusimaudė, o paskui mato, kad pamiršo rankšluostį. Stovi ir pasimetęs dairosi. Staiga, žiū - lentelė, ant kurios užrašyta: “Užuolaidomis nesišluostyti!” “O, tai idėja!” - apsidžiaugia žmogus.