Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Naujienos


Pagerinti nuotaiką padeda mėta

2010-09-06 07:59:48

Receptai

Jaunos pipirmėtės ir žydintis augalas naudojamas neuralgijos, uždegiminių ligų viršutinių kvėpavimo takų, rinito, bronchito, anginos, migrenos ir dantų skausmui gydyti. Mėtų arbata taip pat gerina kraujotaką, mažina spaudimą, rekomenduojama gydant hipertoniją. Mėtos arbata padeda kovoti su blogu burnos kvapu.


Šios daugiametės krūminės žolelės arbata gerina virškinimą, ramina, slopina nervingumą, dirglumą. Senovėje manyta, kad šis aromatingas augalas padeda greitai atgauti jėgas. Susirgus peršalimu, senoliai patardavo gerti mėtų nuovirą. 


Jį paruošti labai paprasta - šaukštą džiovintų mėtų lapelių ir žiedų užpilkite viena stikline verdančio vandens. Po 10 minučių, kai nuoviras šiek tiek atvės jį jau galite gerti. Šią žolelių arbatą galite pasiskaninti medumi.


Sergant gerklės, nosies, trachėjos gleivinių uždegimu ar susirgus bronchitu inhaliacijoms tinka mėtų antpilas. Išoriškai jis gali būti naudojamas esant galvos skausmams, migrenai, odos uždegimams. Antpilui paruošti reikės: 20 g sausų žolelių, 100 ml 75 procentų alkoholio ar degtinės. Palaikykite dvi savaitės tamsioje vietoje. Kasdien vartokite po 10-15 lašų tris kartus per dieną.


Pipirmėtės taip pat gerina virškinimą, mažina skrandžio sulčių rūgštingumą, padeda pykinant ar kai kamuoja skrandžio ar žarnyno spazmai. Išoriškai stiprus mėtų nuoviras naudojamas esant mėšlungiui, jis taip pat padeda kamuojamiems reumato ir artrito skausmų bei atsiradus odos niežuliui ar uždegimams.


Mėtos taip pat pagerina fizinę būklę ir nuotaiką. Ši teigiama mėtų savybė buvo žinoma jau Senovės Romoje, buvo tikima, kad mėtų arbata palankiai veikia smegenis. Sergant depresija rekomenduojama kasdien, ryte ir vakare gerti 100 ml mėtų arbatos. 


Taip pat naudingas bei aromatingas nuoviras iš trijų žolelių: pipirmėtės, raudonėlio ir jonažolės. Šaukštelį žolelių mišinio užpilkite verdančiu vandeniu.


Pipirmėtės taip pat naudojamos konditerijoje bei alkoholio pramonėje. Džiovintomis mėtomis aromatizuojami vaisiniai gėrimai, arbatos, gira.


 


diena.lt


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Apolonijus, Eitvilas, Girmantė.

Pasveikink!

Anekdotas

Gruzinas Givi stoja į prestižinį institutą Maskvoje. Per egzaminą prie savo rašomojo darbo Givi prideda penkis gabalus “žaliųjų” ir raštelį profesoriui: “Po vieną gabalą už kiekvieną balą”. Kitą dieną profesorius išdalija įvertintus egzamino rezultatus. Kai Givi atplėšia savo voką, jame randa 3000 dolerių ir raštelį: “Grąža”.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą