Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Naujienos


Šaltųjų patiekalų ruošimas

2006-11-07 15:32:12

Didelio skirtumo tarp šaltųjų patiekalų ir šaltų užkandžių nėra. Šaltiems patiekalams produktai pirmiausiai paruošiami šiluminiu būdu, vėliau atšaldomi. Šalti užkandžiai gaminami iš žuvies bei mėsos konservų, sūrių, sūdytų bei raugintų grybų. Jie dažniausiai pateikiami be garnyro.
Patiekalų ir užkandžių temperatūra turi būti ne aukštesnė kaip 10 – 12 laipsnių. Vasarą jie žmogų atgaivina, žadina apetitą. Be to, kai kurie iš jų turi daug kalorijų, vitaminų ir organinių rūgščių.
Šalti patiekalai ir užkandžiai skirstomi į šias grupes:
1. Sumuštiniai
2. Salotos ir mišrainės
3. Daržovių patiekalai ir užkandžiai
4. Žuvies patiekalai ir užkandžiai
5. Mėsos patiekalai ir užkandžiai
6. Kiaušinių patiekalai
Šalti patiekalai ir užkandžiai patiekiami lėkštėse, pusdubeniuose, indeliuose silkėms, apvaliose ir keturkampėse salotinėse, papuošiami tomis pačiomis daržovėmis, bei žalumynais, kurie įeina į patiekalų sudėtį.
Žaliavos paruošimas:
Žuvis naudojama virta arba kepta, ataušinus.
Rūkytai žuviai nulupama oda, nupjaunami šoniniai raumenys ir išimami kaulai.
Šprotai ir sardinės naudojami be papildomo paruošimo.
Kilkėms nupjaunamos galvos ir išimami viduriai.
Kumpis supjaustomas griežinėliais ir nulupama oda.
Dešra nulupama odelė ir plonai supjaustoma.
Daržovės priedams prie šaltų užkandžių paruošiamos panašiai kaip ir antriesiems daržoviniams patiekalams.
Burokėliai ir bulvės verdami nelupti, nesmulkinti, vėliau jie nulupami ir supjaustomi.
Morkos ropės, griežčiai verdami nelupti ir nepjaustyti.
Žiediniai kopūstai verdami pasūdytame vandenyje, ataušinai tose pačiose nuoviruose.
Citrinos nuplaunamos, perpilamos vedančiu vandeniu ir supjaustomos plonais griežinėliais.


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

butterfly ( 2009-10-11 22:59:22 )
gal galite pasakyti daugiau kokteiliu receptu??
samanta ( 2009-02-12 12:51:33 )
ar kas galite kokiu vaikisku kuriuos gali vienas vaikas namie pasigamint buciau labai dekinga :)
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Eduardas, Mintaras, Nortautas, Venancijus, Edvardas, Nortautė, Edgaras.

Pasveikink!

Anekdotas

Kavinėje:
- Kas čia per mėsa?
- Šuniena.
- O kodėl su skiedrom kažkokiom, su vinukais?
- A, čia antra rūšis - kartu su būda kapojam.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą