Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Naujienos


Šildanti imbiero arbata

2007-03-12 09:25:20

Receptai

Siautėjant gripo ir kitiems virusams, atsilaikyti padės imbiero arbata.

Tai – ne vien sveikas, skanus, kvapnus, bet ir kaitros teikiantis gėrimas, maloniai sušildantis visą kūną.

Skanu ir sveika

Šaldytuve visada pravartu turėti stiklainiuką su jau paruošta imbiero, medaus ir citrinos tyre.

Ją lengva pasidaryti.

Imbiero gumbus (jų rasite didesniame prekybos centre) bei citrinas susmulkinti ir sumaišyti su medumi.

Šios kvapnios, saldžios ir turtingos vitaminų tyrės dėti į puodelį vieną ar du šaukštelius – pagal skonį.

Galima šia tyre gardinti juodą, žalią ar vaistažolių arbatas, galima sumaišyti vien su virintu šiltu vandeniu.

Maitina ir gydo

Šviežios imbiero šaknys ypač populiarios ruošiant indų ir rytietiškos virtuvės patiekalus.

Imbiero panaudojimas kulinarijoje ir konditerijoje išties labai platus.

Plonais griežinėliais suraikytas imbiero šakniastiebis dedamas ruošiant marinatus ir aštrius patiekalus.

Tarkuotu ir kapotu imbieru galima gardinti makaronus, troškintą mėsą.

Smulkiai tarkuotas imbieras daugiau tiks keptiems gaminiams, taip pat ir salotoms.

Imbiero galima dėti į sriubas, padažus.

Jis tapo neatskiriama dalimi tradicinių Vakarų Europoje imbiero meduolių, keksų, sausainių.

Imbieras jau senovės egiptiečių, romėnų bei graikų buvo naudojamas ir medicinoje. Šis augalas turi antiseptinių savybių ir stabdo kraujavimą.

Atlikti imbiero poveikio sąnarių uždegiminių ligų gydymui tyrimai suteikė vilčių, jog imbieras stabdo sąnario kremzlę apėmusį uždegimą, vadinasi, ir kremzlės tolesnį irimą.

Galima išsiauginti

Imbieras – nepigus malonumas. Todėl verta jį patiems užsiauginti.

Šaknį pasodinkite į purią derlingą žemę.

Netrukus išlįs pirmi lapai. Jie dideli, panašūs į palmių lapus.

Gegužės mėnesį, po visų šalnų, imbierą galima persodinti į lysvę.

Šakniastiebiai kasami vėlų rudenį, kai nudžiūva lapai.

Per žiemą laikoma vėsiai - rūsyje, drėgname smėlyje.

Vasarį ar kovą gumbai vėl sodinami į vazonus, kad pradėtų augti, o gegužę vėl - į lysvę. Imbierų vegetacija ilga, pasodinti į lysvę tiesiai iš rūsio nespėja užauginti derliaus, todėl keletą mėnesių paauginami namie.

Mūsų sąlygomis imbierą galima visus metus auginti namuose, ant palangės.

Parengė A.G.
http://www.klaipeda.daily.lt


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

ego ( 2009-12-06 18:14:06 )
kogero saunus dalykas
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Anzelmas, Konradas, Milgedas, Skalvė, Amalija.

Pasveikink!

Anekdotas

“Ar kas nors negerai?” - po patikrinimo gydytojo išsigandusi klausia apkūni ponia. - “Ne, ne, - atsako gydytojas ir taktiškai priduria, - tik vienas mažmožis. Tiek sverdama turėtumėte būti 2,8 metro ūgio”.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą