Naujienos
"Suvalgyk" sulčių!
Apelsinų sultys suteikia daugiau energijos nei kava, o ananasų sultyse yra keturis kartus daugiau kalcio negu kiaulienoje. Apie sulčių naudą skelbia nauja edukacinė kampanija „Suvalgyk sulčių!“. Šią kampaniją pradėjo sulčių ekspertų taryba, kuri Lietuvoje įsteigta siekiant propaguoti sveiką gyvenimo būdą ir stiprinti sulčių gėrimo tradicijas.
Į „Sulčių tarybą“, kurios iniciatorius kompanija „Tetra Pak, susibūrė įvairių sričių ekspertai. Tai gydytoja dietologė Aušra Jauniškytė, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Rimantas Stukas, Kauno technologijos universiteto Maisto instituto mokslininkė Dr. Ina Jasutienė, „Eckes-Granini” sulčių gamybos ekspertas Marius Gudauskas, „Active Gym” mitybos konsultantas Žygimantas Lapėnas, „Druskininkų Rasa” sulčių gamybos ekspertas Tomas Kvedaras, virėjas ir TV1 laidų vedėjas Martynas Macikas.
Lietuvių racione yra mažai sulčių - vienas Lietuvos gyventojas per metus išgeria tik 7 l sulčių, vienas Latvijos gyventojas - 9,7 l sulčių, vienas Vokietijos gyventojas per metus išgeria 28,1 l sulčių, Didžiosios Britanijos - 22,1 l, o vienas Kipro gyventojas - net 55 l sulčių! Mažą sulčių vartojimą įtakoja tai, kad visuomenė dar mažai žino apie sulčių maistines savybes ir naudą sveikatai. Lietuviai kol kas pirmenybę teikia arbatai, kavai, alui - bet ne sultims. Vis dėlto sultys visame pasaulyje pripažįstamos neatskiriama sveiko gyvenimo būdo dalimi.
Sulčių tarybos ekspertai veiklą pradėjo įsijungdami į kampaniją „Suvalgyk sulčių!“, kurios tikslas - parodyti, kad sultys, tai ne tik vitaminai, bet ir įvairios maistingosios medžiagos, labai svarbios organizmui. „Visi puikiai žinome, kad sultis gerti sveika, nes jose gausu vitaminų. Bet ar žinome, kad sultyse yra daug angliavandenių, mineralinių medžiagų, antioksidantų ir kitų maistinių medžiagų, svarbių žmogaus organizmui? Sultys - tai ne tik gėrimas, tai ir maistas, papildantis ir praturtinantis mūsų valgį. Laboratoriniai tyrimai, kurių metu sultys buvo lyginamos su kitais maisto produktais, parodė, kad sultyse yra daug maistingųjų medžiagų“, - sakė dietologė A.Jauniškytė.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kalakutienos maistingumas - Sveiko maisto specialistai teigia, kad per dieną reikia suvalgyti ne mažiau kaip 100 g mėsos. Norint sumažinti sočiųjų riebalų bei cholesterolio kiekį maiste, patartina rinktis kalakutienos mėsą. Lyginant su kitomis mėsos rūšimis, kalakutien...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Paleido varną iš zonos,išskrido iš zonos. Kakarieku, tfu, kar kar..