Naujienos
Šviežios sultys
Stiklinė šviežių sulčių, išgertų vos prabudus, jau tapo savotišku gyvenimo sėkmės simboliu. Taigi kad taptumėte laimės kūdikiu, reikia nedaug – vaisių, iš kurių spausite sultis, ir sulčiaspaudės.
Puiki dovana
Kad ir kaip būtų keista, sulčiaspaudžių pardavimo pikas prasideda ne vasarą ar pavasarį, o artėjant žiemos šventėms. Sulčiaspaudes mėgstama dovanoti. Praktiška, naudinga ir nelabai brangu. Tokia dovana tiks šeimai su mažais vaikais – kas gali būti skaniau už šviežiai išspaustas sultis be konservantų, stabilizatorių ir cukraus. Ir suaugusiems, kurie dėmesingi savo sveikatai. Juk, sakykime, ketvirtis stiklinės kopūstų sulčių, išgertų esant tuščiam skrandžiui, per mėnesį gali išgydyti nuo gastrito.
Sveikata stiklinėje
Pirmą vietą pagal populiarumą užima citrusinių vaisių sulčiaspaudės: paprasta naudoti, kompaktiškos ir nebrangios. Jų darbo principas nesudėtingas: pridedame prie besisukančio antgalio pusę apelsino, greipfruto ar citrinos, smarkiai paspaudžiame ir po keliolikos sekundžių išmetame jau tik žievę. Štai taip – greita ir patogu. Tik atsiminkite, kad šviežias sultis reikia gerti iš karto, nes po 10 minučių jos netenka visų naudingų savybių. Svajojantiems apie sultis iš įvairių vaisių ir daržovių geriau rinktis išcentrines sulčiaspaudes. Priklausomai nuo separatoriaus formos, jos yra cilindrinės ir kūgio formos. Prietaisas su cilindriniu separatoriumi išspaudžia daugiau sulčių (95 procentus), su kūgio – mažiau (60–70 procentų).
Dėmesio!
Sultis spauskite tik iš šviežių, nesukirmijusių, nesupuvusių vaisių.
Prieš spausdami sultis vaisius nuplaukite virintu vandeniu, tačiau nemirkykite jų, kad neprarastumėte B ir C vitaminų.
Į sulčiaspaudę negalima dėti kietų ir su šereliais vaisių dalių – ananaso šerdies, salierų lapų, abrikosų, slyvų, persikų, vyšnių kauliukų, moliūgo sėklų.
Daržovių ir vaisių su plona luobele (obuoliai, kriaušės, abrikosai, pomidorai) lupti nereikia.
Negalima išsunkti minkštų vaisių. Sulčių nebus iš papajų, avokadų, mangų, figų, bananų.
Kai kurių daržovių, vaisių ir uogų sultys gali nudažyti plastmasines sulčiaspaudės detales. Spalvotas dėmes galima nuvalyti valgomąja soda ar augaliniu aliejumi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sveikatos kokteiliai
Nuo nuovargio
Kokteilis iš vieno apelsino, ketvirčio greipfruto ir ketvirčio citrinos sulčių.
Jeigu namuose turite žalumynų, pasidarykite kokteilį iš jų. Imkite ryšelį petražolių, keletą salierų stiebelių, česnako skiltelę ir keturias morkas.
Tonusui pakelti padės kokteilis iš šešių morkų, pusės buroko ir trijų petražolių ryšelių sulčių.
Nuo peršalimo
Išsunkite apelsiną, pusę citrinos ir sumaišykite su stikline mineralinio vandens.
Puikus kokteilis iš penkių morkų, obuolio ir gabalėlio imbiero.
Imunitetui gerinti
Geras kokteilis iš kelių skritinėlių ananaso ir poros saliero stiebelių.
Maistingas kokteilis iš pusės pomidoro, ketvirčio kopūsto ir dviejų ryšelių salierų.
Morkų ir obuolių mišinys: penkios morkos, obuolys ir ryšelis petražolių.
Regėjimui gerinti
Sumaišyti šešių morkų ir ketvirčio kopūsto sultis.
Gražios veido spalvos kokteilis
Efektyviausias – šešių morkų ir pusės žaliosios paprikos sulčių mišinys.
pagal leidinį “Namai pagal mus” 2004 birželis Nr.45
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):labai gardu
burokėlio+bulvė+keletą morkų ir obuolių.
Reikia gerti ketvirtis burokėlių sulčių, ketvirtis stiklinės bulvių,
ketvirtis obuolių ir ketvirtis morkų visa pilna stiklinė.
Reikia atsiminti, kad burokėlių sultis reikia palaikyti pora valandų šaldytuve prieš naudojant.
TAI REIKIA NAUDOTI KAI TRŪKSTA GELEŽIES.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip laikyti žuvį ? - Šviežia žuvis laikoma šaldytuve 4 – 50C temperatūroje. Įvyniokite ją į pergamentinį popierių ir įkiškite į polietileninį maišelį, kad žuvies kvapo neprisigertų kiti patiekalai....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Nuvažiavo dėdė su sūnėnu ir dukterėčia prie ežero pailsėti. Na, vaikai žaidžia, dėdė laikraštuką skaito. Po kažkiek laiko pribėga berniukas prie dėdės ir sako:
- Dėde Petrai, Marytė suvalgė musmirę!
- Jonuk, netrukdyk, tu ką nematai - aš skaitau! - pasake dėdė neatsitraukdamas nuo laikraščio.
Po kažkiek laiko vėl pribėga berniukas:
- Dėde, dėde, Marytė įkrito į ežerą! Ją galbėti reikia!
- O kam? Po musmirės ji vis tiek jokių šansų išgyventi neturi…