Naujienos
Taja virtuvėje sukasi viena

Dainų atlikėja Taja (Erika Klimenko) ilgą laiką savaitgaliais skanavusi firminio savo patiekalo - lašišos vėrinukų - pastaruoju metu juos visai pamiršo, o tiksliau, iškeitė į keptą vištieną su slyvomis.
„Matyt, čia nuo mano nėštumo. Jis valgiaraštį gerokai pakoregavo: pamėgau šviežias ir džiovintas slyvas“, - juokėsi būsima mama.
Kartą vienoje iš sostinės kavinukių vištienos kepsnio su slyvomis paragavusi Taja nenustygo tol, kol identišką kepsnį pavyko paruošti pačiai.
„Mūsų šeimoje tiek mama, tiek močiutė labai skaniai gamina“, - intrigavo atlikėja. „Tačiau, jei įžengiau į virtuvę, ką nors kitą įsileidžiu sunkiai. Ten šeimininkė turiu būti aš“, - sakė Erika.
Tajos pamėgtam patiekalui reikės:
Vištienos, džiovintų slyvų, kario, česnako, pipirų, sviesto, grietinėlės, džiovintų krapų, šviežių daržovių: agurkų, pomidorų, žalių salotų lapų.
Paruošimo būdas:
Vištiena įtrinama mėgiamais prieskoniais (kariu, česnakų skiltelėmis, pipirais, druska), apkepama keptuvėje, tuomet užpilama grietinėle, primetama džiovintų slyvų, pagardinama džiovintais krapais, gabalėliu sviesto ir gerai pakepinama. Ant pietų stalo kepsnys patiekiamas su jūsų mėgiamų ir šviežių daržovių garnyru.
Užrašė Gustė Anglickaitė
http://www.klaipeda.daily.lt
Nuotrauka: Tajos albumas
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Nepageidaujamas avienos kvapas - Jei norite panaikinti specifinį avienos kvapą, pamirkykite ją virintame šaltame vandenyje, į kurį įpiltą acto ir įdėta lauro lapelių, pipirų. Taip pat galite dėti svofūno ar česnako. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Kas kuria anekdotus apie blondines? - Brunetės. Vienišais žiemos vakarais.