Receptai
Džiovinti abrikosai, aplieti šokoladu
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
250 g džiovintų abrikosų100 g tamsaus (pusiau saldaus) arba pieninio šokolado plytelių
50 g baltojo šokolado plytelių
Veiksmai :
Forma išklojama pergamentiniu popieriumi arba folija. Abrikosai nuplaunami ir nusausinami.
Tamsaus šokolado plytelės sudedamos į nedidelį karščiui atsparų dubenėlį. Jis įtaisomas virš verdančio vandens puodo ir maišoma, kol šokoladas ištirps. Šiek tiek ataušinama. Abrikosų gabalėliai po vieną panardinami į šokoladą taip, kad šokoladu apsitrauktų tik pusė gabalėlio. Nukračius šokolado perteklių, abrikosai sudedami į paruoštą formą. Padedami į šalį.
Į mažą karščiui atsparų dubenėlį sudedamos baltojo šokolado plyteles. Dubenėlis uždedamas ant verdančio vandens puodo ir maišoma, kol šokoladas ištirps. Truputį ataušinama. Šokoladas supilamas į nedidelį popierinį konditerinį maišelį, užspaudžiamas atviras maišelio galas ir nukerpamas jo galiukas. Iš maišelio, lašinant baltąjį šokoladą ant juodojo, padaromos vingiuotos ar tiesios linijos, parašomos raidės ar išvedžiojami kitokie ornamentai. Palaukiama, kol papuošimai sustings.
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Mėsos laikymas - Jeigu nusprendėte mėsą ilgiau laikyti, t.y. šaldyti, tai jokiu būdu neplaukite jos vandeniu, nes greičiau suges...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Pirma valanda nakties. Gatve eina du policijos patruliai. Žiūri - kažkoks tipas pargriovė merginą ir jos galvą iš visų jėgų daužo į asfaltą. Policininkai:
- Pilieti, kodėl jūs pažeidinėjate visuotinę tvarką?!
Tipas:
- Ji mirusi!.. Ji jau buvo mirusi!…
Policininkai:
- Supratom, supratom… Bet po vidurnakčio triukšmauti negalima!..