Receptai
Juodos duonos alus
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1 kepalas juodos duonos,50 g mielių,
10 g apynių spurgų,
10 l vandens.
Veiksmai :
Duonа supjaustome riekėmis, išdžioviname ir paskrudiname. Jeigu norime, kad alus būtų tamsesnis, duoną skrudiname labiau. Vandenį užviriname su apyniais ir atvėsiname iki 37 laipsnių temperatūros. Tuomet išimame apynius, įdedame mieles, sumaišytas su 2 - 3 šaukštais cukraus, ir įberiame apie 0,5 kg cukraus. Parą alų laikome šiltai, tada suberiame likusį cukrų, dar parą palaikome šiltai, o po to 2 - 3 paras šaltai. Skanaus!
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):as kiek suprantu kazkoks rugimas turetu but is karto kai padarai o pagal si recepta net skonio nera tik pamazgos kazkokios gaunas
As tai nesupratau kiek tas likes cukrus nes pradzioje nenurodyta kiek jo reikia. Tai desiu 0.5kg pradzioj ir po paros dar 0.5kg cukraus. O seip gira rauginuosi ir vargo nematau ;)
kas liecia del mediniu galvu tai tiesa! nors pats receptas reikalautu aiskesnio paaiskinimo! ir dar idomu kokio stiprumo sis alus (gira ) gaunasi kokie atsiliepimai?
medines galvos pas jus..cia ir durnam aisku,kad duona virint kartu su apyniais..kiekvienas kuris yra dares kazka panasaus,manau iskart suprato,o kas nesuprato,geriau nesivarginkit ir nusipirkit alaus parduotuvej..
Kokį likusį cukrų, kiek likusio cukraus? Ką su duona daryt? Kas per debilas receptą rašė?
zodis'siaip',siaip jau rasomas ne 'sejp' ir ne 'seip',cheche./Pirma,tokia uzsisvajojus,-'...ir vel noriu i Paryziu...'antra,-'ar jau buvai?'pirma,-'nee,jau norejau...'/nekreipkit demesio-linksmai striksekit!:)
Jo uzsikasti da tokiu taukiuku stora sluoksni reikia uzsitepti ,kad skaliaus butu, isveikata!
O ka su ta kepta duona daryti? ....uzsikast?
o kokiu kvieciu ar mieziu kokiu nereik?
nu tas cukrus likes tai puse kilo o duona ydet su apyniais tai ka jus nedarę giros su lapsniais?
seip pieva kazkokia nesveikai parasyta
o kiek yra tas likes cukrus ?
o kada i virala sudeti paskrudinta duona??
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Šviežia lašiša - Kai perkate šviežią lašišą, atkreipkite dėmesį į glotnią, blizgančią odelę ir mėsą, kuri turi būti stangri....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Naktį skambutis į Uspaskicho namus:
Žmona atsiliepia
- Alio
- Gal Viktoras yra?
- O kas klausia?
- Kursiokė
- Kurva tu ne kursiokė, jis niekur nesimokė.