Receptai
Mieliniai žagarėliai
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
300 g miltų,
30 g cukraus,
2 tryniai,
0,5 stiklinės pieno,
20 g mielių,
50 g riebalų ,
truputis druskos, citrinos žievelė,
50 g miltinio cukraus (apibarstymui),
700 g riebalų (virimui).
Veiksmai :
Iš kiaušinių, cukraus, trupučio miltų, mielių ir pieno užmaišykite skystą tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po valandos, jei tešla tinkamai pakilusi, sudėkite visus miltus, užminkykite ir laikykite šiltai, kol pakils. Pakilusią tešlą iškočiokite 1 mm storio lakštais, išspauskite skritulėlius dėdami po 3 vieną ant kito, patį vidurį patepkite baltymu ir spauskite pirštais, kad suliptų. Prieš sulipdydami kiekviename skritulėlyje nuo krašto į centrą padarykite 6 – 7 įpjovimus.
Į verdančius riebalus leiskite tiek žagarėlių, kad jie laisvai galėtų kilti. Kai viena verdamų žagarėlių pusė pageltonuoja, juos apverskite.
Išvirusius žagarėlis išgriebkite ant sieto, atvėsinkite ir apdulkinkite miltiniu cukrumi. Skanaus !
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):labai skanu,aciu uz recepta!
kad i tokia tesla galima bet kuriuo metu deti riebalus geriausia pries 1 - aji pakilima, bet siaip i zagarelius ju nereikia :)
labai skanu.o be to ir puikiai atrodo,o kas del riebalu tai ju cia nera kur deti,bet ir netruksta gaminant.
as taip pat suku galva kur tuos riebalus idet
kazkaip sitam recepte neradau kur ideti 50 g riebalu, ar ju is vis nereikia ar kaip ?
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Variniai indai - Varinius indus plaukite karštomis raugintų kopūstų sultimis, po to perskalaukite šaltu vandeniu ir nublizginkite minkšta medžiaga....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Q: Kam moteroms reikalingos kojos?
A: Kad kaip sraigės nepaliktų žymių ant grindų kai juda.