Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Napaleono pertepimas


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

Pienas              1 l
Manų kruopos  8 šaukštai
Sviestas           200 g
Cukrus



Veiksmai :

Užkaitinti pieną, lėtai supilti manų kruopas ir cukrų, virti (20 min) ant mažos ugnies visą laiką maišant. Kai manų košė truputį pravėsta supilti sviestą (ištirpintą), viską gerai išmaišyti, ir kai visiškai atvėsta pertepti lakštus. Geriausia susitepti ir palaikyti šaldytuve kelias valandas.


Receptą atsiuntė: Inga

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Lora ( 2011-12-15 20:11:02 )
Sako galima napoleono blynus pertepti tiesiog sumaisius grietine su RUDUDU liuks variantas
skasd ( 2010-10-14 09:53:42 )
ka jus kekses nemokat manu kruopos virti
rugile ( 2010-07-22 17:38:22 )
na nežinau, nebandžiau šitos manų košės virti, bet ji man kažkodėl neįtikimai atrodo ;D šiaip Napaleoną galimą gaminti išsikepus paprasčiausios kapotinės tešlos lakštus ;) pati bandžiau - gaunasi liuks! o pertepimą gaminau iš: stiklinės pieno, 300 g. cukraus, 300 g. sviesto, 150 g. miltų, 2 kiaušinių trynių ir truputėlio vanilinio cukraus. Sviestą užkaitinau ir supylus miltus paviriau, kol šie išbrinko, tada į juos supyliau atskirai piene ištirpdytą cukrų. Kol šita masė vėso ją nuolat maišiau mediniu šaukštu. Pradėjus tirštėti sudėjau kiaušinius ir vanilinį cukrų. Paskui dar skystu pertepiau lakštus ir per naktį palikau šaldytuve. Niam! :P
ash ( 2010-03-14 13:50:20 )
tai čia manų košė gaunas xDD nesamonė!;P
kristute ( 2009-12-29 01:18:08 )
as zinau kad napaleono pertepimui reikalingas sviestas ir butinai kondensuotas pienas,tik tokio recepto niekur nerandu
Guodulka ( 2009-09-12 21:41:51 )
o pwz kiek det cukraus?
Jurate ( 2009-08-30 22:46:03 )
kas per sudas. manu kose ant lakstu, tai galoima ir grikius ant batono uztepti..
kerol ( 2009-08-02 09:35:07 )
napoleono lakstu galima nusipirkti turgui, jei einant i turgu is seklu parduotuves puses (audiniu dar parduotuve kampe), nuo cerkves tai ten yra kioskas su sausainiais, ten yra napoleono lakstu;)
Mamadana ( 2009-05-12 18:00:49 )
Nelabai suvokiu manu kruopu pagrindu pertepta Napoleona...Man kazkodel sis receptas primena
vaikiska kose. Juk lakstai tai be prieskoniu!
Milita ( 2009-05-10 17:30:37 )
Na zinokit ir as labai susidomiejau kur galima isigyti Napaleono lakstu ir kaip jie atrodo :/
Aivarita111 ( 2009-04-01 15:47:29 )
O kur galima nusipirkti Napaleono lakstu? ir kaip jie atrodo?
Brigita ( 2009-03-19 19:29:42 )
žinoma būtų fainiau jeigu ir nuotrauka būtų,nežinau,bet man šis puslapis su foto pyragų būtų daug įdomesnis,galbūt to pyrago dizainą nusižiūrėumėm,juk paprastai pyrago ant stalo nepadėsi jeigu atvažiuoja svečių,norisi paruošti kaip nors įpatingai,kad būtų kas nors gražaus ir ant pyrago viršaus,aš už foto ir čia visai nereikia pyktis dėl tokių dalykų,tiesiog yra tokių žmonių,kurie tikrai neišsivaizduoja tokio pyrago su pertepimais ;)
Inga ( 2009-02-09 16:15:09 )
Niekaip nesuprantu ka jus norit isvysti toje foto.Juk tai ne pyragas o tik pertepimas.Napaleono lakstus nusiperkat ir pertapat siuo pertepimu,kurio neisivaizduojat kaip atrodo pertepimas be foto....
henre ( 2009-02-08 16:00:42 )
o as pritariu andriui. butu neblogai ir foto isvysti
Inga ( 2009-02-06 14:19:49 )
Cukraus pagal skony,as dedu ne pilna stikline.Jei nori saldziau gali deti ir daugiau.
Lina ( 2009-02-05 23:47:07 )
O kiek cukraus reikia deti????
Inga ( 2009-02-05 15:54:31 )
Skirta Andriui!Nereikia ziureti FOTO...,reikia ragauti.Pirmiausia paragauk sio pertepimo ,o tik paskui garantuok 90% kas ,kaip ir kodel.........
jurgyta ( 2009-02-03 10:09:46 )
gal ir neblogas
Andrius ( 2009-01-25 19:21:25 )
Duosiu viena patarima,
Garantuoju 90% kad visi kas skaito si recepta tikraj labiau susidometu kaip ir kitais jei butu patiekiama FOTO :)
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Alfredas, Fortunatas, Tarvainas, Kintvilė.

Pasveikink!

Anekdotas

Kalbasi du draugai. Vienas sako kitam:
- Ko tu, Jeronimai, toks apdaužytas, nusibrozdinęs?
- Na, supranti, grįžtu vakar vakare namo, iš baro. Einu, mėnulis šviečia, gražu aplinkui - net graudu darosi. Staiga žiūriu - šaligatvis keliasi. Keliasi, keliasi - ir kad duos per snukį. Taip ir užmigau stovėdamas.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą