Receptai
Napaleono pertepimas
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Pienas 1 l
Manų kruopos 8 šaukštai
Sviestas 200 g
Cukrus
Veiksmai :
Užkaitinti pieną, lėtai supilti manų kruopas ir cukrų, virti (20 min) ant mažos ugnies visą laiką maišant. Kai manų košė truputį pravėsta supilti sviestą (ištirpintą), viską gerai išmaišyti, ir kai visiškai atvėsta pertepti lakštus. Geriausia susitepti ir palaikyti šaldytuve kelias valandas.
Receptą atsiuntė: Inga
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Sako galima napoleono blynus pertepti tiesiog sumaisius grietine su RUDUDU liuks variantas
ka jus kekses nemokat manu kruopos virti
na nežinau, nebandžiau šitos manų košės virti, bet ji man kažkodėl neįtikimai atrodo ;D šiaip Napaleoną galimą gaminti išsikepus paprasčiausios kapotinės tešlos lakštus ;) pati bandžiau - gaunasi liuks! o pertepimą gaminau iš: stiklinės pieno, 300 g. cukraus, 300 g. sviesto, 150 g. miltų, 2 kiaušinių trynių ir truputėlio vanilinio cukraus. Sviestą užkaitinau ir supylus miltus paviriau, kol šie išbrinko, tada į juos supyliau atskirai piene ištirpdytą cukrų. Kol šita masė vėso ją nuolat maišiau mediniu šaukštu. Pradėjus tirštėti sudėjau kiaušinius ir vanilinį cukrų. Paskui dar skystu pertepiau lakštus ir per naktį palikau šaldytuve. Niam! :P
tai čia manų košė gaunas xDD nesamonė!;P
as zinau kad napaleono pertepimui reikalingas sviestas ir butinai kondensuotas pienas,tik tokio recepto niekur nerandu
o pwz kiek det cukraus?
kas per sudas. manu kose ant lakstu, tai galoima ir grikius ant batono uztepti..
napoleono lakstu galima nusipirkti turgui, jei einant i turgu is seklu parduotuves puses (audiniu dar parduotuve kampe), nuo cerkves tai ten yra kioskas su sausainiais, ten yra napoleono lakstu;)
Nelabai suvokiu manu kruopu pagrindu pertepta Napoleona...Man kazkodel sis receptas primena
vaikiska kose. Juk lakstai tai be prieskoniu!
Na zinokit ir as labai susidomiejau kur galima isigyti Napaleono lakstu ir kaip jie atrodo :/
O kur galima nusipirkti Napaleono lakstu? ir kaip jie atrodo?
žinoma būtų fainiau jeigu ir nuotrauka būtų,nežinau,bet man šis puslapis su foto pyragų būtų daug įdomesnis,galbūt to pyrago dizainą nusižiūrėumėm,juk paprastai pyrago ant stalo nepadėsi jeigu atvažiuoja svečių,norisi paruošti kaip nors įpatingai,kad būtų kas nors gražaus ir ant pyrago viršaus,aš už foto ir čia visai nereikia pyktis dėl tokių dalykų,tiesiog yra tokių žmonių,kurie tikrai neišsivaizduoja tokio pyrago su pertepimais ;)
Niekaip nesuprantu ka jus norit isvysti toje foto.Juk tai ne pyragas o tik pertepimas.Napaleono lakstus nusiperkat ir pertapat siuo pertepimu,kurio neisivaizduojat kaip atrodo pertepimas be foto....
o as pritariu andriui. butu neblogai ir foto isvysti
Cukraus pagal skony,as dedu ne pilna stikline.Jei nori saldziau gali deti ir daugiau.
O kiek cukraus reikia deti????
Skirta Andriui!Nereikia ziureti FOTO...,reikia ragauti.Pirmiausia paragauk sio pertepimo ,o tik paskui garantuok 90% kas ,kaip ir kodel.........
gal ir neblogas
Duosiu viena patarima,
Garantuoju 90% kad visi kas skaito si recepta tikraj labiau susidometu kaip ir kitais jei butu patiekiama FOTO :)
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Tolygiai pasiskirstys tešloje - Nuplautas razinas ir riešutus pabarstykite miltais - tolygiau pasiskirstys tešloje. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kalbasi du draugai. Vienas sako kitam:
- Ko tu, Jeronimai, toks apdaužytas, nusibrozdinęs?
- Na, supranti, grįžtu vakar vakare namo, iš baro. Einu, mėnulis šviečia, gražu aplinkui - net graudu darosi. Staiga žiūriu - šaligatvis keliasi. Keliasi, keliasi - ir kad duos per snukį. Taip ir užmigau stovėdamas.