Receptai
Pistacijų triufeliai
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1/3 stiklinės išgliaudytų pistacijos riešutųpusė stiklinės cukraus
1/4 stiklinės vandens
45g nesūdyto sviesto
250g trupinto tamsiojo šokolado
1/3 stiklinės grietinėlės
2 šaukšteliai brendžio arba konjako
1/3 stiklinės sijotų kakavos miltelių
Veiksmai :
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pistacijos riešutus suberkite į lėkštą skardą. Pakepinkite 5-10 minučių arba tol, kol riešutai kiek paskrus, ataušinkite. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų ir vandenį. Ant vidutinio karštumo viryklės kaitinkite ir maišykdami, kol cukrus ištrips. Užvirinkite ir, sumažinę viryklės karštumą, pamažu virkite 8-10 minučių arba tol, kol sirupas pasidarys geltonas. Nukelkite nuo viryklės ir suberkite riešutus. Masę išplikite į padėklą, ištiestą riebalais ištepta folija. Į vidutinio didumo karščiui atsaprų dubenį sudėkite sviestas /29/">sviestą ir kaitinkite, sviestas ir šokoladas ištirps ir masė pasidarys vientisa. Nukelkite nuo puodo ir truputį ataušinkite. Mediniu plaktuku mėsai išmušti sutrupinkite sustingusius triufelius ir suberkite į šokolado masę, kruopščiai išmaišykite. Uždenkite ir šaldykite 45 minutes arba tol, kol sukietės tiek, kad bus galima imti rankomis. Dabar iš susidariusios tešlos padarykite nedidelio didumo rutuliukus. Rutuliukus sudėkite į pergamentiniu popieriumi išklotą padėkla ir 15 minučių šaldykite. Apvoliokite sijotuose kakavos milteliuose ir duokite į stalą
Receptą atsiuntė Violeta.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):niam niam skanu aciu violeta
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Citrinos žievelė - Citrinios žievė yra įvairesnė už patį vaisių: joje yra geltonojo dažo karotino – provitamino A, eterinių aliejų, kartumynų, vitaminų C, B, PP ir šiek tiek kitų....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ateina moteris pas ginekologą. Ją pasitinka vyras baltu chalatu. Sako:
– Nusirenkite, gulkitės.
Pasižiūrėjo, pasižiūrėjo ir sako:
– Taiip, jums reikėtų pasitarti su gydytoju.
Moteris klausia:
– O jūs kas?!
– Aš čia tik sienas dažau.