Receptai
Šerbetas su gervuogėmis ir avietėmis
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.stiklines šviežių ar 2.sušaldytų gervuogių bei 3.2 stiklines aviečių,
4.1 ½ stiklinės cukraus, citrinų sulčių.
Veiksmai :
6 stiklines šviežių ar sušaldytų gervuogių bei 2 stiklines aviečių suberkite į didelį prikaistuvį ir užpilkite stikline vandens. Užvirinkite, sumažinkite viryklės karštį ir palengva pavirkite 2 minutes. Perkoškite per smuklų sietelį. Mišinį vėl suberkite į prikaistuvį, įpilkite puodelį vandens. Suberkite 1 ½ stiklinės cukraus, šliūkštelėkite šaukštą citrinų sulčių ir maišykite ant šiltos viryklės, kol cukrus ištirps. Atidėkite į šalį – tegu ataušta. Mišinį supilkite į šaldiklio padėkliukus ir šaldykite, kol šerbetas pasidarys akytas. Masę išdėkite į dubenį. Iki standumo išplakite 2 kiaušinių baltymus . Metaliniu šaukštu kiaušinių baltymus įmaišykite į uogas. Masę dar kartą išdėliokite į šaldiklio padėkliukus ir retkarčiais pamaišydami (turite įsitinkinti, kad kiaušinių baltymai vienodai pasiskirstys po uogų masę) šaldykite. Masę sudėkite į indelius ir duokite į stalą.Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Specifinis avienos kvapas - Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kaip gruziniškai “Na palauk?” “Palauk, na”…