Receptai
Varškės apkepas
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
- 0,5 kg varškės
- 4 kiaušiniai
- 3 šaukštai sviesto
- 3 šaukštai cukraus
- 3 šaukštai manų kruopų
- 0,5 stiklinės pieno
- Druskos
Veiksmai :
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.
Tinka vartoti su :
Valgoma su vaisių sultimis, uogų kompotu ar kokia nors uogiene.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Na esu bandziusi labai skanus bet kaip kazkas sake ten yra kaip karsta varske , as ant virsaus pabarstau cinamono su cukrumi , ir dar padarau apelsinu ir citrinu su medum sirupa , niam niam labai skanu mano seimynai labai patiko.
puikus apkepas, visada pagal si recepta kepu :) super gaunasi!
Nepakartojamas apkepas.bet as kepiau dviguba,t.y.visus produktus padauginus is 2.gavosi storas , didelis, purus,ir Labai Skanus :)
dareme viska pagal recepta gavosi visai nieko,bet tai buvo greiciau ne varskes apkepas ,o ,,karsta varske" taip,kad dedi su saukstu,o peiliu pjaut neina ;( ka darome ne taip? virti monai turi buti ,karstas pienas?
puiku
Pirma kart gyvenime kepu varskes apkepa, jau orkaiteje, paziuresim kas gausis.
Siandien kepsiu vaikuciams.Niam niam bus tikiuosi :)
Labai skanu ir lengva pagaminti! Gaminau is amerikietisku produktu, tai reikes recepta dar patobulinti, nes produktai cia ne tokie patys. Gavosi truputi skystesnis negu kad noreciau. Kita karta idesiu saukstu daugiau manu kruopu. Kepiau 40min 220C (425F), bet kita karta reikes 180C (350F) ir ilgiau pabandyti kaip kiti rekomendavo.
aciuu labai uz receptuka. paprasta ir skanu. SEKMES
Ar varske turi buti is pakeliu ar galima deti ta geresne, stambesne?
nesudetingas ,lengvai paruosiamas .
labai skanus-labai purus,visada toky ir kepsiu
labai labai skanu,!!!!:)
Nerealus apkepas!!! As varskes megeja tai apkepus kepu daznai. Sviesta dejau ant galo tai neissimaise, tai isemiau tuos gabaliukus, visiskai jo nereikia. O purumas tai neispasakytas. Kepiau apie 50min, nes man patika rudesnis:)
man tai pat patiko sis receptas, tik as dar idejau dziovintu slyvu.
Labai skanu, aciu uz paprasta ir originalu receptuka:)
Tokios slykstynes dar neesu ragaves, kas ce per Š?
Bet jei įdėtumem dar kokios slasisos butu tiesiog skanumėlis, aš jums sakau pabandykit.
Liux,tik reiktu dar ideti saujele razinu :-) ir tikrai kepti 180 temperaturoje 50 min. Aciu uz recepteli !
Niam,niam, mmmmmmmmmmmm.... skanumelis...
bonifacijau,jeigu ko reikia- nusipirk parduotuveje. o ne peik kitus.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kepinių spalva - Karamelizuoto cukraus sirupo kiekiu galite "reguliuoti" kepinių spalvą - nuo balkšvos iki tamsiai rudos....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Juoda jūra. Juodas smėlis. Juodas dangus. Sėdi du negrai studentai ir kalbasi: - Klausyk, ir kam tą juodą gumą mes deginame?