Receptai
Varškės skanumėlis
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
- 200 g. sviesto
- 900 g. varškės
- 350 g. selgos sausainių
- 4 kiaušiniai
- 1 stiklinė cukraus
- 1 valg. šaukšt. cukraus
- 1 šaukštas vanilinio cukraus
- 5 šaukstai aguonų
- 1 apelsino sultys (didelio)
- 2 didelių apelsinų nutarkuotą žievelę
- 1 citrinos nutarkuotą žievelę ir pusė citrinos sulčių
- 2 valg. šaukšt. gerų miltų
Veiksmai :
Gaminimas - sausainius sumalame ir sumaišome su ištirpintiu sviestu ir cukrumi. Gauta mase iškloti dugną ir kraštus ~25 cm skersmens skardoje. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi, sudėti varškę, apelsino ir citrinas bei sutarkuotas žieveles, vanilinį cukrų ir aguonas bei miltus. Viską išmaišyti, užpilti papločio ir kepti 160 laipsnių karščio orkaitėje 60 minučių. Kai pyragą ištrauksite jis minkštas, todėl reikėtų palaukti kol atvės. Skanauti ataušusį. Skanaus!
Tinka vartoti su :
Puikiai tiks prie kakavos, arbatos, kavos. Nuostabus ir lengvas varškės pyragas!
Receptą atsiuntė: Agne
Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kepdami tortus ar pyragus - Kepdami tortus ar pyragus, skardą, pries pildami tešlą, patepkite sviestu ir gausiai pabarstykite džiūvėsėliais. Šitaip geriau apsaugosite kepinj, kad nepriliptų, be to, jis apsitrauks gražia plutele....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Po pamaldų vienuolė motinėlė jaunosioms vienuolėms taria:
- Į vienuolyną atvežė morkų.
Jaunosios vienuolės džiaugiasi, trina delnus, šūkauja, o motinėlė ir sako:
- Nesidžiaukit, tarkuotos...