Straipsniai
Degtinė
Degtinė gaminama iš rektifikuoto spirito ir vandens. Vanduo turi didelę reikšmę degtinės kokybei. Jis turi būti skaidrus, bespalvis, be pašalinių kvpų ir skonių. Vanduo turi būti labai minkštas (be ištirpusių jame įv. druskų). Aišku, tokio vandens gamtoje nėra. Todėl degtinei skirtą vandenį valo, filtruoja, minkština, o po to atitinkamomis proporcijomis maišo su spiritu. Gautą mišinį kruopščiai filtruoja kvarco smėlio filtrais, apdoroja aktyvuota beržo anglimi.Tik po to šis mišinys įgauna pirmus degtinės bruožus. Bet tik pirmus, nes gėrimas vėliau vėl bus apdorojamas aktyvuota anglimi ir filtruojamas, t.y. valomas nuo smulkiausių anglies gabalėlių ir , gadinančių skonį bei aromatą, įv. eterinių aliejų. Po visų šių operacijų degtinė gerinama: į ją dedami įv. skoniniai priedai, suminkštinantys jos stiprų “charakterį”. Kaip priemaišos gali būti naudojamas cukrus, medus, citrinos rūgštis, geriamoji soda, kalio permanganatas ir daugelis kitų. Degtinė - originalus ir nepakartojamas gėrimas, kuris yra tiek populiarus, kiek senas. Senovės Rusijoje buvo žinomos šios degtinės rūšys: “vynas paprastas”-paprasta degtinė, “vynas geras”-pagerinta degtinė, “caro vynas”-aukščiausios kokybės degtinė.
Pasaulinio garso degtinės: “Finlandia vodka” - 40%. Gamintojas- Suomija. “Finlandia Cranberies vodka” -40%.Suomija. “Absolut vodka” - 40%. Švedija. “Absolut Curant vodka” - 40%. Švedija. “Absolut Citron vodka” - 40%. Švedija. “Smirnoff vodka” - 50%. JAV. “Smirnoff vodka” - 40%.JAV. “Smirnoff Citron vodka” - 40%.JAV. “Smirnoff Silver vodka” - 45.2%. JAV. “Koskerkova vodka” - 60%. Suomija. “Kossak vodka” - 40%. Anglija. “Vodka Hiram Walker” - 40%. Kanada. “Wodka na sdorowje” - 40%. Vokietija. “Bolschoy vodka” - 40%. Prancūzija. “Eristow vodka” - 40%. Italija. “Wodka stopka” - 30%. Izraelis.
Lietuviškos degtinės: “Kvietinė” - gaunama iš geriausio gūdinio rektifikuoto spirito Ekstra ir specialiai valyto vandens. Ekologiškai švarus produktas. Spirito - 40%. “Lietuviška skaidrioji” - Ypatingai skaidri degtinė, gaunama iš aukščiausios rūšies rektifikuoto spirito ir valyto vandens. Degtinės skonis būdingas visoms šio gėrimo rūšims, o aromatas švelnus. Spirito kiekis - 40%.
Pagal Georgijų Popovą
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Paruoškite dar skanesnę plaktą grietinėlę! - Ar Jūs mėgstate pyragaičius ir desertą patiekti su plakta grietinėle? Žiupsnelis smulkaus arba vanilinio cukraus padarys ją dar skanesnę. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ryte prie kompiuterio sėdi ypač liūdnas programuotojas. Jo klausia, ko toks liūdnas? Tas:
- Vakar alų gėrėm, pramogavom - slaptažodžius kaitaliojom...