Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Straipsniai


Džiovintos ir sūdytos žuvys

2006-11-07 15:35:19

Dažniausiai žuvų atsargas ruošia pajūrio bei pamario gyventojai. Smulkias žuvytes džiovina, didesnes sūdo. Pasūdytos žuvys dar ir rūkomos karštuose dūmuose greitam vartojimui.
Sūdant žuvys paskaninamos pipirais, lauro lapais, kadagio uogomis, maltais kardamono grūdeliais.
Džiovintos stintos ir kitos smulkios žuvys. Žuvytės išskrodžiamos ir skepetėle iššluostomos. Paskui pasūdomos su prieskoniais. Druskos beriama daug. Palaikoma 1 – 2 paras. Paskui sūrymas nupilamas, žuvelės nusausinamos, per akis suveriamos ant vielutės ir džiovinamos prieš saulę arba nekarštoje krosnyje.
Džiovintos žuvelės valgomos šaltos arba iš jų verdama žuvienė.
Sūdyti žiobriai. Žiobriai neskutami,tik išdarinėjami ir gerai išplaunami. Paskui sudedama į indą ir gerai pasūdoma, apibarstoma pipirais, lauro lapais, kadagio uogomis. Kitą dieną sūrymas nupilamas, žiobriai puode gerai paslegiami ir laikomi šaltoje patalpoje.
Prieš vartojimą žiobriai pamirkomi šaltame vandenyje ir iš jų verdama žuvienė.
Sūdytos aukšlės su žaliuokėmis. Aukšlės nuplaunamos, išdarinėjamos ir pasūdomos. Prislėgtos laikomos 2 – 3 paras. Žaliuokės nuvalomos ir 10 – 15 minučių apverdamos ir pasūdomos.
Po 2 parų nuo žuvies nupilamas sūrymas, žuvys sluoksniuojamos su prieskoniais ir grybais į didelį puodą. Pridėjus pilną indą, paslegiama ir užpilama 3 – 5 cm saulėgrąžų aliejaus.
Taip paruošos aukšlės valgomos su juoda duona arba bulvėmis. Šis patiekalas ypač mėgiamas Trakų rajone.


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Viktorija, Mina, Vilbutas, Veliuona.

Pasveikink!

Anekdotas

Tolimo Škotijos kaimo gyventojas nuvyko į Londoną. Grįžus jo klausia:
- Na, kaip Londonas, kokie žmonės ten gyvena?
- Miestas gražus, bet žmonės tai išprotėję. Įsivaizduojat, trečią valandą nakties kažkas beldžia į duris, skambina telefonu, tranko į sienas, akmenis į langus mėto. Siaubingas triukšmas - neįmanoma kultūringai pailsėti.
- Ir kaip tu į visa tai reagavai?
- O gi niekaip. Toliau grojau dūdmaišiu.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą