Straipsniai
Džiovintos ir sūdytos žuvys
Dažniausiai žuvų atsargas ruošia pajūrio bei pamario gyventojai. Smulkias žuvytes džiovina, didesnes sūdo. Pasūdytos žuvys dar ir rūkomos karštuose dūmuose greitam vartojimui.
Sūdant žuvys paskaninamos pipirais, lauro lapais, kadagio uogomis, maltais kardamono grūdeliais.
Džiovintos stintos ir kitos smulkios žuvys. Žuvytės išskrodžiamos ir skepetėle iššluostomos. Paskui pasūdomos su prieskoniais. Druskos beriama daug. Palaikoma 1 – 2 paras. Paskui sūrymas nupilamas, žuvelės nusausinamos, per akis suveriamos ant vielutės ir džiovinamos prieš saulę arba nekarštoje krosnyje.
Džiovintos žuvelės valgomos šaltos arba iš jų verdama žuvienė.
Sūdyti žiobriai. Žiobriai neskutami,tik išdarinėjami ir gerai išplaunami. Paskui sudedama į indą ir gerai pasūdoma, apibarstoma pipirais, lauro lapais, kadagio uogomis. Kitą dieną sūrymas nupilamas, žiobriai puode gerai paslegiami ir laikomi šaltoje patalpoje.
Prieš vartojimą žiobriai pamirkomi šaltame vandenyje ir iš jų verdama žuvienė.
Sūdytos aukšlės su žaliuokėmis. Aukšlės nuplaunamos, išdarinėjamos ir pasūdomos. Prislėgtos laikomos 2 – 3 paras. Žaliuokės nuvalomos ir 10 – 15 minučių apverdamos ir pasūdomos.
Po 2 parų nuo žuvies nupilamas sūrymas, žuvys sluoksniuojamos su prieskoniais ir grybais į didelį puodą. Pridėjus pilną indą, paslegiama ir užpilama 3 – 5 cm saulėgrąžų aliejaus.
Taip paruošos aukšlės valgomos su juoda duona arba bulvėmis. Šis patiekalas ypač mėgiamas Trakų rajone.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kad žuvis nesuirtų - Kad kepama žuvis nesuirtų, pasūdykite ją prieš 10-15 minučių...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Tolimo Škotijos kaimo gyventojas nuvyko į Londoną. Grįžus jo klausia:
- Na, kaip Londonas, kokie žmonės ten gyvena?
- Miestas gražus, bet žmonės tai išprotėję. Įsivaizduojat, trečią valandą nakties kažkas beldžia į duris, skambina telefonu, tranko į sienas, akmenis į langus mėto. Siaubingas triukšmas - neįmanoma kultūringai pailsėti.
- Ir kaip tu į visa tai reagavai?
- O gi niekaip. Toliau grojau dūdmaišiu.