Straipsniai
Kokią arbatą gerti sveikiausia?
Ar išties arbata su cukrumi kenksminga? Kokia arbatos su citrina ar pienu nauda? Kokie prieskoniai sustiprina, o kokie atvirkščiai, sumažina šio gėrimo savybes?
Cukrus
Klasikinis derinys – arbata ir cukrus, kurio pirmiausia atsisako žmonės, kurie rūpinasi savo figūros linijomis. Ir veltui! Pasirodo, arbata su cukrumi naudinga stresui ir nerviniam išsekimui malšinti, o taip pat tiems, kurie jaučia vitamino B1 trūkumą. Be to, nedidelis kiekis cukraus leidžia geriau atsiskleisti arbatžolių aromatui (tiesa, didesnis cukraus kiekis, priešingai – jį slopina). Nemėgstate cukraus? Jį galite keisti razinomis arba medumi.
Miltiniai gaminiai
Pyragaičiai, sausainiai, sumuštiniai rekomenduojami valgyti tik geriant stiprią arbatą – ji padeda virškinimo organams suvirškinti sunkų maistą, o kartu padidina ir jų maistingumą. Vartojant miltinius gaminius su silpna arbata neigiamas šių produktų poveikis mūsų organizmui padvigubėja. Apkraunant jį angliavandeniais ir tuo pat metu dideliu pervirinto vandens kiekiu, mes sukuriam papildomą krūvį skirtingiems organams, tame tarpe širdžiai bei kraujotakai.
Pienas
Arbata su pienu - itin maistingas bei lengvai organizmo įsisavinamas gėrimas, turintis stimuliuojančių bei stiprinančių savybių. Kaip žinia, pats pienas – produktas su sudėtingiausia chemine sudėtimi, į kurio sudėtį įeina daugiau nei 100 skirtingų medžiagų, reikalingų mūsų organizmui. Be to, skrandis jį ne taip gerai virškina. O arbata kaip tik gerina pieno įsisavinimą, kartu praturtina jį augaliniais riebalais, baltymais ir vitaminais. Pienas irgi "padeda" arbatai: jis "suminkština" kofeino bei kitų alkaloidų poveikį.
Gerti stiprią arbatą su pienu labai naudinga iš ryto arba po įteptos dienos. Ji suteikia jėgų, skiriama sergant kepenų bei širdies ligomis, centrinei nervų sistemai stiprinti.
Citrina
Citrina pagardinus arbatą padidėja gėrimo vertingosios savybės. Dėl vitamino C dozės puodelis arbatos su citrina padės atgauti jėgas, jei karšta - atgaivins.
Citrinos skiltelė šviesina arbatą, tačiau tai visai nereiškia, jog sumažėja jos stiprumas. Arbata gardinta įvairiais vaisiais keičia tik spalvą ir skonį, tačiau tikrai ne jos naudingąsias savybes.
Prieskoniai
Aromatingą arbatą su prieskoniais įvertins tie, kurie ieško skonio pojūčių. Pamėginkite į arbatą įdėti cinamono, kardamono, gvazdikėlio, muskato riešuto.
Būkite atsargūs: arbata su prieskoniais – stipriai stimuliuojantis gėrimas, kuriuo nevertėtų piktnaudžiauti.
Pats nekalčiausias prieskonis – kvepiantieji pipirai (žirnelį reikia perpjauti prieš dedant į virdulį), pipirmetės, kmynai, čiobreliai, raudonėliai, imbieras.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):kas cia gero?
veikia :]]
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Prie lėkštės prilipęs tortas! - Įpilkite į lėkštę šiek tiek sirupo, tada pjaustomas tortas neslidinės pirmyn ir atgal. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Žmogus tampa suaugusiu, kai jame miršta studentas.