Straipsniai
Šaltųjų patiekalų ruošimas
Didelio skirtumo tarp šaltųjų patiekalų ir šaltų užkandžių nėra. Šaltiems patiekalams produktai pirmiausiai paruošiami šiluminiu būdu, vėliau atšaldomi. Šalti užkandžiai gaminami iš žuvies bei mėsos konservų, sūrių, sūdytų bei raugintų grybų. Jie dažniausiai pateikiami be garnyro.
Patiekalų ir užkandžių temperatūra turi būti ne aukštesnė kaip 10 – 12 laipsnių. Vasarą jie žmogų atgaivina, žadina apetitą. Be to, kai kurie iš jų turi daug kalorijų, vitaminų ir organinių rūgščių.
Šalti patiekalai ir užkandžiai skirstomi į šias grupes:
1. Sumuštiniai
2. Salotos ir mišrainės
3. Daržovių patiekalai ir užkandžiai
4. Žuvies patiekalai ir užkandžiai
5. Mėsos patiekalai ir užkandžiai
6. Kiaušinių patiekalai
Šalti patiekalai ir užkandžiai patiekiami lėkštėse, pusdubeniuose, indeliuose silkėms, apvaliose ir keturkampėse salotinėse, papuošiami tomis pačiomis daržovėmis, bei žalumynais, kurie įeina į patiekalų sudėtį.
Žaliavos paruošimas:
Žuvis naudojama virta arba kepta, ataušinus.
Rūkytai žuviai nulupama oda, nupjaunami šoniniai raumenys ir išimami kaulai.
Šprotai ir sardinės naudojami be papildomo paruošimo.
Kilkėms nupjaunamos galvos ir išimami viduriai.
Kumpis supjaustomas griežinėliais ir nulupama oda.
Dešra nulupama odelė ir plonai supjaustoma.
Daržovės priedams prie šaltų užkandžių paruošiamos panašiai kaip ir antriesiems daržoviniams patiekalams.
Burokėliai ir bulvės verdami nelupti, nesmulkinti, vėliau jie nulupami ir supjaustomi.
Morkos ropės, griežčiai verdami nelupti ir nepjaustyti.
Žiediniai kopūstai verdami pasūdytame vandenyje, ataušinai tose pačiose nuoviruose.
Citrinos nuplaunamos, perpilamos vedančiu vandeniu ir supjaustomos plonais griežinėliais.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):gal galite pasakyti daugiau kokteiliu receptu??
ar kas galite kokiu vaikisku kuriuos gali vienas vaikas namie pasigamint buciau labai dekinga :)
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
-Kiek bus 2x2? Fuksai, ilgai negalvodami, sako: 4. Antrakursiai susiranda kalkuliatorių, pamaigo, nusprendžia, kad 4. Trečiakursiai atsikovoja kompiuterį, surezga programėlę, atspausdina didelį ketvertą. Ketvirtakursiai įsižeidė: -Ką mes, fizikai kokie, kad konstantų lenteles atsimintume?