Straipsniai
Šaltųjų patiekalų ruošimas
Didelio skirtumo tarp šaltųjų patiekalų ir šaltų užkandžių nėra. Šaltiems patiekalams produktai pirmiausiai paruošiami šiluminiu būdu, vėliau atšaldomi. Šalti užkandžiai gaminami iš žuvies bei mėsos konservų, sūrių, sūdytų bei raugintų grybų. Jie dažniausiai pateikiami be garnyro.
Patiekalų ir užkandžių temperatūra turi būti ne aukštesnė kaip 10 – 12 laipsnių. Vasarą jie žmogų atgaivina, žadina apetitą. Be to, kai kurie iš jų turi daug kalorijų, vitaminų ir organinių rūgščių.
Šalti patiekalai ir užkandžiai skirstomi į šias grupes:
1. Sumuštiniai
2. Salotos ir mišrainės
3. Daržovių patiekalai ir užkandžiai
4. Žuvies patiekalai ir užkandžiai
5. Mėsos patiekalai ir užkandžiai
6. Kiaušinių patiekalai
Šalti patiekalai ir užkandžiai patiekiami lėkštėse, pusdubeniuose, indeliuose silkėms, apvaliose ir keturkampėse salotinėse, papuošiami tomis pačiomis daržovėmis, bei žalumynais, kurie įeina į patiekalų sudėtį.
Žaliavos paruošimas:
Žuvis naudojama virta arba kepta, ataušinus.
Rūkytai žuviai nulupama oda, nupjaunami šoniniai raumenys ir išimami kaulai.
Šprotai ir sardinės naudojami be papildomo paruošimo.
Kilkėms nupjaunamos galvos ir išimami viduriai.
Kumpis supjaustomas griežinėliais ir nulupama oda.
Dešra nulupama odelė ir plonai supjaustoma.
Daržovės priedams prie šaltų užkandžių paruošiamos panašiai kaip ir antriesiems daržoviniams patiekalams.
Burokėliai ir bulvės verdami nelupti, nesmulkinti, vėliau jie nulupami ir supjaustomi.
Morkos ropės, griežčiai verdami nelupti ir nepjaustyti.
Žiediniai kopūstai verdami pasūdytame vandenyje, ataušinai tose pačiose nuoviruose.
Citrinos nuplaunamos, perpilamos vedančiu vandeniu ir supjaustomos plonais griežinėliais.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):gal galite pasakyti daugiau kokteiliu receptu??
ar kas galite kokiu vaikisku kuriuos gali vienas vaikas namie pasigamint buciau labai dekinga :)
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Prieskonių vartojimas su Kiauliena ir Jautiena - Tinka šie prieskoniai : Juodieji pipirai Baltieji pipirai Žalieji pipirai Rausvieji pipirai Uoginė paprika Kvapieji pipirai Aitriųjų paprikų prieskoniai Mėsos prieskoniai Šašlyko prieskoniai Guliašo prieskoniai Universalūs prieskoniai Pipirų m...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Italija Viename Sicilijos bare kur aišku renkasi tik tikri italai vieną dieną užeina negras... Atsisėda priebaro, užsisako viskio... Bare kapų tyla.. po kokių 10 minučių vienas italas neiskentes sako : - Klausyk nygeri.. o tu žinai kodėl tu visas juodas o tavo rankų plaštakos baltos? - Ne atsako negras, nežinau - Ogi todėl, kad kai mes tave dažėme tu rankomis į sieną buvai atsirėmęs Baras lūžta.. Po kelių minučių tas pats italas vėl klausia: - Nigeri a nigeri o tu žinai kodėl tu juodas o tavo padai balti ? - Ne nežinau, sako negras - Ogi todėl, kad kai tave mes dažėme tu juk stovėjai.. Visas baras išlūžo vėl.. Čia negras baigė gerti viskį.. numetė pinigus ( tipo atsiskaitė ) Ir sako tam pačiam italui: - O tu žinai kodėl tu visas baltas o tavo šiknos skylė juoda? - Nu ne nežinau sako italas - Ogi todėl, kad kai aš tave dariau man dar dažai nebuvo išdžiūvę......