Patiekalai.lt
Žodynas
Imbieras
![]() Pagal šaknies apdorojimą imbieras skirstomas į baltąjį ir juodąjį. Baltasis imbieras gaunamas išplautas ir nuskustas šaknis džiovinant saulėje. Šaknys balinamos mirkant jas kalkių skiedinyje. |
Geresnis yra baltasis imbieras. Imbiero šaknys turi malonų kvapą ir deginantį skonį. Į prekybą imbieras patenka šakniastiebių gabalų pavidalu ir dažniausiai maltas, miltelių pavidalu. Eterinio aliejaus imbieras turi ne mažiau kaip 1,5%.
Imbieras vartojamas kaip prieskonis kepant duoną, konditerijos pramonėje gaminant miltinius gaminius, karamelę. Imbieras dedamas į midų, alų, girą, degtinės-likerio gaminius.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Jei reikės tik baltymo - Jei gaminant patiekalus jums prireikė tik kiaušinių baltymų ir liko nesunaudotų trynių, juos kurį laiką galite palaikyti šaldytuve, užpiltus šaltu vandeniu....
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Meilė jums ne šiaip kažkas, ją reikia užsiimti.