Patiekalai.lt
Žodynas
Imbieras
Imbieras - išdžiovintas daugiamečio žolinio augalo šakniastiebis. Pasaulinėje rinkoje labiausiai vertinamas kvepiantis ir saldus Jamaikos imbieras. Blogesnės kokybės, bet turintį daug eterinių aliejų imbierą tiekia Vakarų Afrika. Daugiau kaip pusė pasaulyje gaminamo imbiero tenka Indijai. Pagal šaknies apdorojimą imbieras skirstomas į baltąjį ir juodąjį. Baltasis imbieras gaunamas išplautas ir nuskustas šaknis džiovinant saulėje. Šaknys balinamos mirkant jas kalkių skiedinyje. |
Geresnis yra baltasis imbieras. Imbiero šaknys turi malonų kvapą ir deginantį skonį. Į prekybą imbieras patenka šakniastiebių gabalų pavidalu ir dažniausiai maltas, miltelių pavidalu. Eterinio aliejaus imbieras turi ne mažiau kaip 1,5%.
Imbieras vartojamas kaip prieskonis kepant duoną, konditerijos pramonėje gaminant miltinius gaminius, karamelę. Imbieras dedamas į midų, alų, girą, degtinės-likerio gaminius.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Šviežia lašiša - Kai perkate šviežią lašišą, atkreipkite dėmesį į glotnią, blizgančią odelę ir mėsą, kuri turi būti stangri....
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ateina žmogelis į darbą, o ten - krūvos lavonų. Išsigąsta, širdis pradeda smarkiau plakti, „Dieve, kas čia bus", galvoja. Tik staiga atsidūsta:
- Tiesa, gi morge dirbu...