Patiekalai.lt
Žodynas
Kalendra
Kalendra - prinokę vienmečio žolinio augalo Coriandrum savitus vaisiai. Kalendra auga Centrinėje ir Pietų Europoje, Amerikoje, Afrikoje, Ukrainoje, Šiaurės Kaukaze, Pavolgyje. Pati vertingiausia kalendros sudėtinė dalis yra eterinis aliejus, kurio sudėtyje svarbiausias yra linaloolis (60-70%) ir terpenai.
Geros kokybės kalendra yra gelsvos arba gelsvai rudos spalvos, patamsėję vaisiai būna blogos kokybės. Kalendra pasižymi specifiniu aromatu, aštriu skoniu.
Kalendra vartojama kulinarijoje, duonai ir miltiniams konditerijos gaminiams aromatizuoti, likerio, degtinės gamyboje, gaminant marinatus, sūrius, dešras, aromatizuojant tabako gaminius, medicinoje.
Geros kokybės kalendra yra gelsvos arba gelsvai rudos spalvos, patamsėję vaisiai būna blogos kokybės. Kalendra pasižymi specifiniu aromatu, aštriu skoniu.
Kalendra vartojama kulinarijoje, duonai ir miltiniams konditerijos gaminiams aromatizuoti, likerio, degtinės gamyboje, gaminant marinatus, sūrius, dešras, aromatizuojant tabako gaminius, medicinoje.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Pertrinta sriuba - Kad pertrinta sriuba nebūtų skysta, galima ją uždaryti sužiedėjusio pyrago minkštimu, išmirkytu sultinyje ir pertrintu per sietelį;...
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Vakar kovojau dėl merginos.
- Su kuo?
- Su žmona.