Patiekalai.lt
Žodynas
Krapai
Krapai - išdžiovinti subrendę vienmečio augalo Anethum Graveolens L. vaisiai. Jų tėvynė - Vakarų Europa. Auginami labai plačiai. Krapų vaisiai ištempto disko formos su aštriomis briaunomis, spalva - pilkai ruda. Sėklose yra nuo 3 iki 4% eterinių aliejų, kurių pagrindiniai komponentai - d-karvonas (50%), dilaciolis (30%) ir d-limonenas.
Prieskoniams vartojami ne tik krapų vaisiai, bet ir švieži bei džiovinti jų lapai ir stiebai.
Prieskoniams vartojami ne tik krapų vaisiai, bet ir švieži bei džiovinti jų lapai ir stiebai.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Bulvės salotose, mišrainėse - Ar žinote, kad mišrainėms tinka mažiau krakmolingos bulvės. Jos būna sausesnės ir mišrainei paruošti gali reikti daugiau majonezo, aliejuas ar grietinės. Bulves mišrainmės virkite neskustas, lupkite atvėsusias. Bulves virkite didesniame kieki...
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Profesorius sulaukė gražaus jubiliejaus - į jo paskaitą neatėjo šimtatūkstantasis studentas.