Žodynas
Mėsa
Mėsa - gyvūnų audiniai, naudojami maistui, daugiausiai raumenys. Šiais laikais dauguma žmonių vartojamos mėsos gaunama iš naminių gyvūnų, auginamų specialiai maistui. Rečiau naudojama sumedžiotų gyvūnų mėsa, taip pat kai kurių roplių ir amfibijų mėsa.
Mėsa ir religija
Kai kuriose kultūrose (religijose) draudžiama valgyti tam tikros rūšies (pavyzdžiui, kiaulieną). Taip pat kai kuriose šalyse nevalgoma tam tikra mėsa dėl vienų ar kitų asociacijų (pavyzdžiui, šuniena Vakarų pasaulyje). Judaizme kai kurių gyvūnų mėsa žymima kaip teisingai paskersta ir tinkama (košerinis maistas), o jokia kita mėsa nevalgoma. Islame draudžiama mėsa vadinama haram. Iki XX amžiaus vidurio Katalikų bažnyčia draudė valgyti mėsą penktadieniais, taip pat draudžiama valgyti mėsą Pelenų dieną, Didyjį Penktadienį bei penktadieniais per Gavėnią. Budistai tiki, kad žudant gyvūną sukuriama neigiama karma, tačiau jau užmušto gyvūno valgymas nebūtinai reiškia karminę bausmę.
Mėsos rūšys
* Paukštiena
o Vištiena
o Kalakutiena
o Anties mėsa
o Žasies mėsa
* Kiauliena
* Jautiena
o Veršiena
* Aviena
* Laukinių gyvūnų mėsa
o Šerniena
o Stirniena
o Briedžio mėsa
* Amfibijų mėsa (varlės)
* Roplių mėsa (krokodiliena, gyvatės mėsa)
* Sintetinė mėsa
o Sojos mėsa
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Perlinių kruopų sriuba nepamėls - Perlinių kruopų sriuba nepamėls, jeigu kruopas išvirsite atskirai ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Dievas sukūrė žmogų, bet nesukūrė jam atsarginių dalių. [Užrašas ant betoninės sienos šalia staigaus posūkio].