Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Midus


Midus - alkoholinis gėrimas, gaminamas iš medaus. Natūralus midus būna 10-12, kartais - iki 16% alkoholio stiprumo, gaminamas mielėmis fermentuojant medaus ir vandens mišinį. Dalis medaus kartais pakeičiama cukrumi, skoniui pagerinti dedama vaisių, uogų, aromatinių žolelių.

Yra žinoma, kad midų gėrė dar senovės egiptiečiai, romėnai, graikai, tačiau šiose šalyse jį išstūmė gerokai pigesni alkoholiniai gėrimai, gaminami, fermentuojant vynuogių ar vaisių sultis (vynas). Viduramžiais midus buvo gana paplitęs Šiaurės Europos šalyse, Lietuvoje, Rusijoje. XVII-XVIII a., nykstant bitininkystei ir kylant medaus kainoms, midaus gamyba nunyko.

Šiuo metu tradicinis midus nėra gaminamas, tačiau jo pagrindu yra sukurta grupė likeriams ir trauktinėms artimų alkoholinių gėrimų, gaminamų Stakliškių gamykloje "Lietuviškas midus".

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Adrijonas, Marija, Liaugaudas, Daumantė, Klementina.

Pasveikink!

Anekdotas

Į važiuojančią volgą įsirėžia mersas. Iš jo išlenda novaruskis - raudonas švarkas, žiedai, grandinės, - viskas kaip priklauso, - lėtai prieina prie bagažinės, išsitraukia beisbolo lazdą ir pradeda pliekt per vargšę volgą. Pagaliau sutratinęs priekinį stiklą pamato viduj sėdintį milicijos kapitoną.
- O, sveiki! Aš beldžiuos beldžiuos…va… nepatikėsit, noriu pinigus atiduot.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą