Žodynas
Obuoliai
Obuolys - sultingasis, netikrasis vaisius su 3-5 lizdais ir 2-3 sėklomis lizde. Prinokę obuoliai būna raudoni, geltoni, žalsvi ar įvairiaspalviai. Vaisiaus luobelė labai plona, minkštimas sultingas, be sukietėjusių ląstelių. Obuolių vaisius taip pat augina kriaušė, svarainis.
Iš obuolių spaudžiamos sultys, jie dažnai naudojami pyragams ir kitiems kepiniams.
Lietuvoje savaime auga viena rūšis - miškinė obelis (Malus sylvestris), keletas auginama, išvesta daug veislių.
lt.wikipedia.org
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Prieskonių vartojimas su Aviena - Juodieji pipirai Baltieji pipirai Žalieji pipirai Uoginė paprika Česnakiniai pipirai Universalūs prieskoniai Kadagio uogos Mairūnai Mėtos Peletrūnai Rozmarinai...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Prie viršininko durų trypčiodamas žmogelis atsidūsta ir sako:
- Kaip gaila, kad šiandien viršininkas NEPRIIMA.
Čia priėjo Kindziulis ir tarė:
- Tai gal jis pats DUODA?