Žodynas
Pupelė
Tai vienmetė daržovė. Vaisius – ankštis, kurioje yra grūdai. Vokiečiai pupelių ankštimis gydo cukrinį diabetą, o lietuvių liaudies medicina, pupelių nuoviru šlapimo puslės uždegimą, podagrą. Pupelės vaisiuose yra aksorbo rūgšties, B grupės vitaminų, mikroelementų. Iš pupelių gaminama daug gardžių patiekalų, troškiniai, sriubos, ruošiami garnyrai. Pupelėse esančius baltymus organizmas lengvai įsisavina. Pupelių nepatartina vartoti sergant ūmiais inkstų, kepenų uždegimais, žarnyno opaligėmis.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Vaisių žievelės - Citrusinių vaisių žieveles nulupkite ir sudžiovinkite, o laikykite uždarytame stiklainyje. Jos puikiai tiks patiekalams pagardinti....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Inventorizacija Kauno zoologijos sode:
- Kobros, 20 ritinių po 30 metrų...
- Kinietiški nykštukiniai poniai - 2 kibirai po 15 vienetų...