Žodynas
Tekila
Tekila - tai alkoholinis gėrimas, gaminamas tik iš mėlynosios agavos vaisiaus, naudojant distiliacijos metodą. Šis gėrimas buvo atrastas prieš daugiau kaip tris šimtus metų Meksikos teritorijoje. Tekila - romantiškas, drąsus gėrimas, turintis sausą skonį bei suteikiantis jėgos kokteiliams. Savo vardą tekila gavo iš Jalisco valstijos Tekilos miesto, kur ji yra gaminama. 1656 m. pirmą kartą šioje teritorijoje įsikūrė keli fermeriai. Teritorija, buvo atiduota Majorui Juan Lopez Villasada. Kaip tik jis sukūrė Agavos agrikultūrinius metodus, atrado būdus tekilai valyti nuo nuodingų medžiagų. Laikui bėgant atsirado 15 mažų gamyklėlių gaminančių tekilą mieguistame Tekilos mieste. Pirmą kartą tekila buvo eksportuota 1873 m. Dabar tekila yra eksportuojama į daugiau kaip 80 pasaulio šalių.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Ankštinės daržovės - Ankštiniuose (pupelėse, žirneliuose) yra baltymų (22-25%), krakmolo ir kitų angliavandenių (53-56%). Ankštiniai iš daržovių yra patys vertingausi dėl baltymų kiekio...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
-Įsivaizduok, aš savo darbininkams jau 5 mėnesį algos nemoku, o jie vis vaikšto į darbą ir vaikšto… -O tu nebandei imti mokesčio už įėjimą? -Bandžiau, tai jie tada pirmadienį ryte ateina ir išeina penktadienį vakare…