Receptai
Blyneliai su varške
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
* Kvietiniai miltai, 250 gramų * Pienas, 1 stiklinė * Vanduo, 1 stiklinė * Kiaušiniai, 2 vienetai * Aliejus, truputį * Druska, truputįVeiksmai :
Gaminimas: Lietinių su varške įdarui dar reiks: 500g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama ant aliejaus. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus), ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkiant. Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami. Įdarui varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Susuktus lietinius dar kartą apkepti keptuvėje, kad įdaras iškeptų, o lietiniai gražiai apskrustų. Ant viršaus galima dėti trintų braškių. Skonis neapsakomas, tad skanaus!;-)Receptą atsiuntė: Rūta
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):tikrai skanu pasidariau
geri blyneliai ,galima valgyt, tik i varske dar galima idet razinu ir cukraus o kas nemegsta razinu tada cinamono truputi irgi pagerina skoni .receptas normalus , viskas tvarkoje prikepiau ir valgom.......
ačiū už skanų receptą.
Tai kiek tu kiausiniu is tikro reikia?
Aciu labai geras receptas!
liewas
Rūta, o jums negėda siųsti ne savo darytą nuotrauką? Ji yra paimta iš puslapio www.manovirtuve.com ir jos autorius yra Saulius. Nuotraukoje esančių blynelių net receptas ne toks...
skanu ;) tik siuliciau i idara ideti cukraus
Nieko cia netruksta,visada kepu pagal toki recepta ir labai skanus buna.. ;)
Keliose vietose kartojasi.
Prieš tiekiant LIETINIAI DAR APKEPAMI. Įdarui varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Susuktus LIETINIUS DAR KARTA APKEPTI KEPTUVĖJE, kad įdaras iškeptų, o lietiniai gražiai apskrustų.
Tai kelis kartus apkepti? Jei jau rašai galvok ką rašai ;)
Sis receptas nera labai tikslus, ir pabandzius siems lietiniaims tikrai labai daug ko truksta.
Nors ir iprasta, bet labai skanu!
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kepant obuolius - Kepamus obuolius aptepkite sviestu, tada jie nesusiraukšlės....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
eina kiskis misku,isgirsta baisu garsa.is baimes kad patepe slides ir nemate kur bego.atsitrenke i dideli,kieta daikta,o ten buvo dramblio subine!